• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

05.04.2024

22:05

Loše vesti iz Evrolige! Efes dobio Fener, a Baskonija - Real! Partizan sad zavisi od Zvezde!

profimedia

Košarka

Loše vesti iz Evrolige! Efes dobio Fener, a Baskonija - Real! Partizan sad zavisi od Zvezde!

Podeli vest

Košarkaši Efesa večeras su u gostima pobedili Fenerbahče sa 82:80 u 33. kolu Evrolige, čime su umanjili šanse Partizanu da se plasira u plej-in.

Da sve bude još crnje po ekipu Željka Obradovića, Baskonija je potpuno neočekivano pobedila Real usred Madida 95:91.

Sada je Zvezda jedina šansa crno-belima, ukoliko pobede Efes u poslednjem kolu u Istanbulu, a Partizan Valensiju srpski tim će u plej-in sa desetog mesta.  

Duel u Istanbulu bio je od velike važnosti za crno-bele, kojima je odgovaralo da u ovom meču trijumfuje ekipa Fenera. Ipak, posle velike drame i borbe slavio je Efes, koji se tako 16. pobedom u sezoni i učvrstio na desetom mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje. Što nikako nije odgovaralo Partizanu. "Parni valjak" je sada, kolo pre kraja, pao na 11. mesto i ima trijumf manje od turske ekipe. 

Foto: Starsportphoto

Košarkaši Partizana

Izabranicima Željka Obradovića sada je potrebno da u poslednjem kolu pobede Valensiju na svom terenu, ali će mu trebati pomoć i ljutog rivala Crvene zvezde. Naime, crveno-beli će gostovati upravo Efesu i u slučaju trijumfa nad turskim klubom mogli bi da odvedu "parni valjak" u top deset. 

Što se tiče utakmice u Istanbulu, viđen je prilično izjednačen duel. Ekipe su se konstantno smenjivale u vođstvu, sve do završnice kada je Efes uspeo da se odlepi na plus sedam 76:69 na minut do kraja. Ipak, Fener je trojkama srpskog reprezentativca Marka Gudurića i Tarika Biberovića uspeo da priđe na pola koša minusa (81:80) na šest sekundi do kraja meča. Gosti su tada pogotkom Elajže Brajanta sa slobodnih bacanja stekli plus dva, da bi na drugoj strani Najdžel Hejs-Dejvis promašio trojku za trijumf "žuto-plavih".

Efes je do trijumfa vodio Vil Klajburn sa 21 poenon, dok Šejn Larkin dao 13. Najefikasniji u Fenerbahčeu bio je Skoti Vilbekin sa 17 koševa, dok je Gudurić dao 15.

Košarkaši Baskonije zabeležili su veoma važan trijumf u borbi za plej-in, sada su na skoru 17-16 čime su obezbedili doigravanje.

Baskoniju je do trijumfa vodio neverovatni Markus Hauard sa 35 poena, Metju Kostelo je ispratio sa 19 i Čima Moneke sa 11 koševa i devet skokova.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12