• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

05.04.2024

12:37

Legenda NBA košarke navija za tim iz Evrolige: Zaslužuju sve najbolje!

AP/Photo

Košarka

Legenda NBA košarke navija za tim iz Evrolige: Zaslužuju sve najbolje!

Podeli vest

Čuveni NBA as i jedan od najboljih košarkaša iz Evrope, Manu Đinobili (46) priznaje da pomno prati utakmice Virtusa iz Bolonje i raduje se odličnoj sezoni ekipe Luke Bjankija.

Argentinac je najdublji trag ostavio nastupajući za San Antonio Sparse punih 16 sezona, ali je put ka najjačoj ligi sveta trasirao upravo iz redova italijanskih crno-belih. U bolonji je proveo dve godine i za to vreme osvojio titulu 2001, dok je 2002. ona izmakla u porazu od Panatinaikosa 89:83.

Virtus je ubrzo nakon uspešnih godina sa Đinobilijem upao u period tranzicije, tokom kojeg je i izgubio učešće u elitnom takmičenju i koketirao sa bankrotom. Legendarni bek ističe da mu je drago što se "crno V" vratilo u društvo najboljih.

Foto: EPA

Đinobili u dresu Virtusa

- Navijači Virtusa i grad zaslužuju tim koji se takmiči na najvišem nivou zbog svoje ljubavi prema košarci. Kada sam otišao tamo se ništa nije dešavalo. Klub se mučio, a onda je polako počeo da se uzdiže. Počeli su od Evrokupa, a sada su kompetitivni u Evroligi, to me raduje. To je jedna od stvari koja nikada nije smela prestati. Sada kada se sjajna košarka vratila u Bolonju, mnogo mi je drago. Povezuje me sa Evroligom. Nisam mnogo pratio kada nije bilo Virtusa, ali sada? Sada pratim njihove mečeve - rekao je Đinobili za sajt Evrolige.

Razlog za to je i nekadašnji saigrač iz San Antonija, Marko Belineli, koji i dan-danas važi za jednog od najopasnijih šutera u Evropi. 

- Lepo je videti Marka kako i dalje igra na visokom nivou u Bolonji. I dalje pogađa one lude šuteve van ravnoteže, neverovatan je. Odlično smo se provodili igrajući zajedno. On je jedan od najboljih igrača bez lopte, voleli smo da igramo jedan sa drugim - objasnio je nekadašnji MVP Evrolige.

Foto: EPA

Marko Belineli

Mnogima prva asocijacija na zemlju Argentine bude fudbal, ali je najjačem takmičenju Starog kontinenta uvek harao veliki broj fantasičnih igrača iz te zemlje. Ranih 2000-ih uživali smo u majstorijama Đinobilija, Pabla Priđionija, Andresa Noćionija, Pepa Sančeza i Luisa Skole, a tako je i danas. Reprezentativci "gaučosa" Luka Vildoza, Gabrijel Dek, Fakundo Kampaco i Nikola Laprovitola su među nosiocima najjačih ekipa u ligi.

- Rade neverovatne stvari. Kampaco je postigao velike rezultate igrajući za Real i odlaskom u NBA. Laprovitola, Dek i Luka igraju fantastično i to je lepo videti. Svi imaju odlične karijere i igraju na visokom nivou tolike godine. Mnogo volim da ih gledam na terenu - zaključio je razgovor četvorostruki NBA šampion.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija