• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

04.04.2024

14:29

Poslednji ples! Čuveni Španac najavio odlazak u penziju!

profimedia

Košarka

Poslednji ples! Čuveni Španac najavio odlazak u penziju!

Podeli vest

Španski košarkaš Rudi Fernandez obratio se u četvrtak javnosti i poručio da će na kraju sezone otići u penziju

Rudi je trenutno član madridskog Reala i dres "kraljevskog kluba" nosi od 2012. godine. Sa ovim timom je tri puta bio šampion Evrope.

On je ovu vest na svoj 39. rođendan, a pred utakmicu koju Real u petak od 20.30 igra protiv Baskonije.

 

 

Fernandez je 20 godina član reprezentacije Španije, a prethodnih par godina je kapiten "crvne furije".  U nacionalnom dresu je osvojio 11 medalja. Ima dva zlata sa Mundobasketa. a četiri puta se okitio najsjanjim odličjem na Evropskom prvenstvu.

Pre odlaska u penziju očekuje ga pokušaj odbrane titule u Evroligi, ali kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Parizu.

Karijeru je Huventudu iz Badalone za koji je debitovao sa nepunih 17 godine, potom se otisnuo u NBA gde je bio član Portlanda i Denvera.

Nakon četverogodišnje avanture "preko bare" odlučio je da se vratio u svoju domovinu, gde više od jedne decenije beleži fantastične rezultate.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Jokić u odabranom društvu! Gde je kraj Nikoline dominacije!? (ANKETA)
NBA

Jokić u odabranom društvu! Gde je kraj Nikoline dominacije!? (ANKETA)

Nikola Jokić i ove sezone dominira u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi sveta. Srbin predvodi ekipu Denvera ka odbrani titule osvojene prošle sezone, pa ne čudi da je apsolutni favorit da po treći put u karijeri dobije laskavo priznanje za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone u NBA ligi.

04.04.2024

15:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija