• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

03.04.2024

21:15

Janise, prevario si se! Velika pobeda Srbije - Vukčević odabrao "orlove"!

profimedia

Košarka

Janise, prevario si se! Velika pobeda Srbije - Vukčević odabrao "orlove"!

Podeli vest

Košarkaš Vašingtona Tristan Vukčević izabrao je reprezentaciju Srbije i u fazi je prikupljanja dokumentacije kako bi dobio odobrenje FIBA da zaigra za nacionalni tim, saznaje Tanjug.

U noći između utorka i srede Vašington je pobedio Milvoki rezultatom 117:113 a Vukčević je upisao rekord karijere u NBA ligi sa 14 poena, sedam skokova i tri asistencije. Posle meča zvezda Milvokija Grk Janis Adetokumbo izjavio je da se upoznao sa Vukčevićem i da mu je nekadašnji košarkaš Partizana rekao da bi voleo da zaigra za selekciju Grčke.

Ipak, jedan od najboljih košarkaša današnjice je pogrešio. Naime, kako prenosi "Tanjug" Tristan Vukčević odlučio je da u budućnosti nastupa za Srbiju. Nekadašnji košarkaš Partizana počeo je sa prikupljanjem potrebne dokumentacije kako bi od FIBA dobio odobrenje da obuče dres "orlova" u budućnosti. 

Mladi košarkaš, sin Dušana Vukčevića, nekadašnjeg reprezentativca SCG, rođen je u Italiji, a pored te reprezentacije ima pravo da nastupa još i za Grčku, Bosnu i Hercegovinu budući da mu je otac rođen u Sarajevu, te Švedsku zbog majke, Španiju i Srbiju.

Foto: Tanjug/AP

 

Vukčević do sada nije mogao da nosi dres Srbije jer je pre 18. rođendana kao Grk zaigrao za Real Madrid, čime je stekao mogućnost da do 21. godine nosi dres i Španije. Nakon što je 11. marta napunio dvadeset jednu godinu, 208 centimetara visoki košarkaš je stekao pravo da nosi dres reprezentacije Srbije.

Vukčević je u karijeri igrao za Real Madrid i Partizan, a 2023. godine je izabran sa 42. pozicije na draftu od strane Vašingtona. Dva dana pošto je napunio dvadeset jednu godinu, tim iz prestonice Sjedinjenih Država je platio obeštećenje Partizanu i doveo Vukčevića u svoj tim. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije
Izbori 2024

Oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već staroj adresi - Žarić Kovačević o posledicama zahteva opozicije

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević izjavila je danas da posle izmena Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koji je nedavno usvojen u Skupštini Srbije na inicijativu opozicionih poslanika, oko 52.000 građana neće moći da glasa na novoj već na staroj adresi, a da će oko 10.000 njih biti uskraćeno da izrazi svoju izbornu volju na izborima 2. juna.

16.05.2024

10:17

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija