• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

25.03.2024

16:50

Centar Golden Stejta ne zaboravlja Milojevića: Od njega sam najviše naučio!

aba liga

Košarka

Centar Golden Stejta ne zaboravlja Milojevića: Od njega sam najviše naučio!

Podeli vest

Američki košarkaš, Kevon Luni (28), prisetio se prerano preminulog Dejana Milojevića.

Čuveni srpski košarkaš, a potom i trener iznenada nas je napustio sredinom januara u 47. godini. Srčani udar bio je koban za nekada sjajnog centra, koji je od 2021. radio kao pomoćnik Stiva Kera u stručnom štabu Golden Stejta.

Popularni Miloje bio je posebno zadužen za rad sa centrima, među kojima je bio i Luni. Način na koji su svi iz tabora "ratnika" pričali o njemu, ali i oproštaj u San Francusku, samo potvrđuju koliko je Deki bio cenjen i u Americi.

- Proveo sam najbolje godine karijere učeći od njega. Upijao sam različite načine kretnje, kapirao mnogobrojne nijanse defanzivnog skoka, učio me kako da završavam akcije - rekao je Luni.

Momak iz Milvokija dobro je upoznao Milojevića i njegovu karijeru, tokom koje je dubok trag ostavio u Budućnosti, Partizanu, Valensiji i Galatasaraju.

- Deki nije bio među najvišima, ali je postizao mnogo poena u Evropi. Bio je jedan od najboljih strelaca lige, iako je bio ispodprosečne visine za svoju poziciju. Samim tim, naučio me je mnogo različitih stvari, recimo kako od nedostataka napravim prednost, prevagu, kako da koristim finte, uglove - otkrio je Luni.

Foto: USA Today

Kevon Luni

Ipak, iznad svega su u Golden Stejtu voleli i cenili pozitivnu energiju koju je Srbin unosio u ekipu.

- Deki je bio sjajan trener. Brutalno iskren, ali uvek s osmehom na licu, tako veseo. Učinio nam je dolazak na treninge boljim, zanimljivijim i trudiću se da zadržim tu praksu. Uvek sam prilično iskren i trudim se da zadržim osmeh na licu, da nastavim ono što je on radio. Njegov odlazak bio je ogroman gubitak za sve nas. To je zaista uticalo na moju, ali i sezonu celog tima. Znamo da život mora da ide dalje, a mi se svi trudimo da bude onako kako bi on želeo da živimo - naglasio je Luni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija