• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.10.2023

07:00

Pakao za večite! Zvezda i Partizan prelaze 8 hiljada kilometara!

Starsportphoto

Košarka

Pakao za večite! Zvezda i Partizan prelaze 8 hiljada kilometara!

Podeli vest

Košarkaši večitih preživljavaju pakao ovog meseca! Crvena zvezda i Partizan će, počev od proteklog vikenda do kraja idućeg, što autobusima, što avionima, preći ukupno osam hiljada kilometara!

Njihovi igrači nemaju dana odmora u poslednje vreme, a iako su ABA liga i Evroliga praktično tek počele, beogradski timovi su uveliko u žestokom ritmu.


Odigrali su najbolji srpski klubovi po dva meča u elitnom kontinentalnom klupskom takmičenju, dok je na programu treće kolo u regionalnom prvenstvu. Iako to ne zvuči strašno, kada se u obzir uzme koliko su proputovali i koliko će tek putovati, pošto ih ove nedelje čeka duplo kolo Evrolige, situacija nije nimalo naivna.


Odmara igrače


Crno-beli su paklenu nedelju započeli putem u Lion, ali preko Beča, što je u jednom pravcu 1.176 kilometara avionom, dakle 2.352 u oba. Put se na sreću isplatio jer su razbili francuski Asvel, ali u petak su se vratili i već u subotu ih je čekao meč sa Cibonom.

PARTIZAN RASPORED


12. 10. Asvel - Partizan 62:88

14. 10. Partizan - Cibona 96:67

17. 10. Partizan - Barselona 18.30

19. 10. Olimpijakos - Partizan 20.15

4.036 kilometara


Pokušao je trener crno-belih Željko Obradović da odmori one koji su se naigrali u Lionu, na teren je izveo momke koji nisu igrali, poput Ognjena Jaramaza i Tristana Vukčevića, ali su Zagrepčani kontrolisali utakmicu, pa su morali da reaguju iskusniji. Već u utorak ekipu Partizana čeka megdan s Barselonom u 18.30, na sreću na domaćem terenu, ali će dan posle napornog meča morati avionom u Atinu, što je još oko 1.650 kilometara puta.


Upravo zbog svega navedenog popularni Žoc kaže da daje sve od sebe da ne forsira igrače kako se ne bi povređivali.


- Sve je u redu sa svima. Pokušavam da ih odmorim za sve ono što je ispred nas, čeka nas naporna sezona. Dobro je deliti minutažu na početku sezone. Vodimo računa da ne dođe do zamora i povreda. U ovom trenutku je najvažnije da svi koje sada imamo budu zdravi - rekao je Obradović.

ZVEZDA RASPORED


13. 10. Žalgiris - Zvezda 79:74

15. 10. Borac (Č) - Zvezda 87:93

18. 10. Zvezda - Monako 20.00

20. 10. Virtus - Zvezda 20.30

3.998 kilometara


Crvena zvezda će se još više naputovati za sedam dana. Prošle nedelje gostovala je u dalekom Kaunasu i porazio ju je Žalgiris, a 2.320 kilometara iznosi put u oba pravca. Klub sa Malog Kalemegdana sinoć je na gostovanju pobedio Borac iz Čačka, a posle utakmice odmah se vratio u Beograd, kako bi se košarkaši koliko-toliko odmorili i spremili za put u Bolonju na gostovanje Virtusu 20. oktobra. Pre toga očekuje ih meč s Monakom u beogradskoj Areni u sredu.


Nema spavanja


Košarkaš crveno-belih Dejan Davidovac požalio se na težak raspored, ali svestan je da nije samo njegovom timu tako.


- Raspored je naporan. U noći između petka i subote stigli smo iz Kaunasa, u subotu odradili trening oporavka, a već u nedelju imamo novu utakmicu, koja uopšte neće biti laka. Zato pozivam navijače da nas podrže kad god im se ukaže prilika - poručio je Davidovac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija