• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

09:35

Milutinov nema dilemu kada je u pitanju igranje za Srbiju!

Starsportphoto©

Košarka

Milutinov nema dilemu kada je u pitanju igranje za Srbiju!

Podeli vest

Novi (stari) košarkaš Olimpijakosa Nikola Milutinov govorio je o svom nastupu za reprezentaciju Srbije na predstojećem Mundobasketu, Nikoli Jokiću i očekivanjima za grčke crveno-bele.

Nikola Milutinov je iza sebe ostavio sjajnu sezonu u dresu CSKA, osvojivši priznanje za najboljeg pojedinca VTB lige (MVP).

Foto: AP/Photo

Nikola Milutinov u dresu CSKA Moskve

On je prisustvovao turniru u organizaciji Jorgosa Printezisa na grčkom ostrvu Siros i tako iskoristio priliku da porazgovara za portal "basketnjuz" o igranju za Srbiju na predstojećoj smotri najboljih košarkaških reprezentacija sveta.

- Ja sam se već stavio na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću. Zaista želim da budem deo tima. Mislim da imamo kvalitet, ali moramo to da pokažemo na terenu. Bili smo jaki i prethodnih godina, ali nismo zabeležili neki dobar rezultat. Nadam se da će ova godina biti uspešna - rekao je Milutinov.

Naravno, tema broj jedan u svakoj priči oko "orlova" je neizvesnost nastupa najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića.

- Ne znamo još da li će Nikola igrati. Treba mu dati još vremena jer je imao izuzetno napornu sezonu iza sebe. Šta god odlučio, moramo to poštovati i sve što je do sada učinio za nacionalni tim. On je jedan od najboljih igrača sveta trenutno i to moramo ceniti - poručio je Milutinov.

Foto: Starsportphoto

Sve oči uprte u njih - Selektor Svetislav Pešić i Nikola Jokić

Visoki Novosađanin je dodao da je uzbuđen povratku u Pirej u redove Olimpijakosa, tima u kojem je proveo pet jako dobrih godina (2015-2020).

- Uzbuđen sam i srećan zbog mog povratka u Olimpijakos i Grčku. Uvek sam imao u podsvesti želju za povratkom ovde. Nisam znao kada će se desiti, ali sam želeo da do toga dođe. Radujem se novim izazovima u novoj sezoni - rekao je Nikola.

Osvrnuo se i na igrački kadar koji će ekipa Janisa Sveropulosa imati na raspolaganju za sledeću sezonu i pohvalio centra, Mustafu Fala.

- Biće teško. Dva glavna igrača su napustila ekipu (Kostas Slukas i Saša Vezenkov prim.aut.). Svi ćemo morati bolje zbog izostanka njih dvojice. O Mustafi Falu imam samo reči hvale. On je jedan od najboljih centara u Evropi i to pokazuje godinama unazad. Jako sam srećan što ćemo biti saigrači naredne sezone i što ćemo zajedno trenirati - zaključio je Milutinov.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija