• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.Č.

18.04.2024

15:38

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Tanjug/AP

Fudbal

Englezi od gotovog napravili veresiju! Nemci trljaju ruke!

Podeli vest

Kao što je već poznato, od naredne sezone Liga šampiona igraće se po novom formatu. Jedan od noviteta biće taj da će dve najuspešnije zemlje po koeficijentu dobiti dodatno, peto mesto u elitnom takmičenju! Iako je delovalo da je to pitanje rešeno, brodolom engleskih klubova u završnici evrokupova gotovo izvesno, doneće veliki preokret u korist nemačke Bundeslige!

Odličnim rezultatima u svim takmičenjima u poslednjih nekoliko godina, Italijani su praktično obezbedili sebi i petog učesnika u Ligi šampiona naredne sezone. Ostalo je da se reši koja će druga evropska liga, uz Seriju A moći da se podiči sa čak pet klubova u elitnom društvu. Sve je govorilo u prilog tome da će to mesto pripasti Englezima - dva engleska kluba plasirala su se u četvrtfinale Lige šampiona, isto toliko u završnicu Lige Evrope, dok je Aston Vila jedan od favorita za konačan trijumf u najmlađem evropskom klupskom takmičenju.

Foto: Tanjug/AP

 

Međutim, usledio je brodolom engleskih klubova. Mančester siti eliminisan je od madridskog Reala nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca, pa će evropa dobiti novog vladara. Iste večeri Arsenal je u direktnom okršaju poražen od Bajerna, pa je Premijer liga prvi put posle četiri godine ostala bez predstavnika u polufinalu. Dodatne bodove Nemcima su doneli fudbaleri Borusije iz Dortmunda, koji su nadoknadili zaostatak protiv Atletika iz prve utakmice i prošli u polufinale.

Najveći debakl Englezi su doživeli u drugom po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju. Liverpul je bio apsolutni favorit protiv Atalante, ali je ponižen na Enfildu (0:3) i biće mu potrebno čudo da nadoknadi ubedljiv poraz iz prve utakmice. Vest Hem svakako nije bio favorit protiv novog šampiona Bundeslige, međutim očekivao se bolji rezultat od onog koji je ostvaren u Leverkuzenu, kada je domaćin slavio sa 2:0. Još jedan nemačko-engleski okršaj pripao je Nemcima i tu bi Englezi mogli da pretrpe težak udarac ukoliko "čekićari" ne smognu snage za spektakularan preokret.

Zapravo, ukoliko Atalanta i Bajer Leverkuzen večeras opravdaju očekivanja, trka između Bundeslige i Premijer lige biće praktično okončana. U tom slučaju, jedina nada Enlgeza biće da Aston Vila osvoji Ligu konferencija, kao i da Bajern, Borusija i Bajer Leverkuzen ne osvoje Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Sastav iz Birmingema jeste savladao francuski Lil u prvoj utakmici pred svojim navijačima sa 2:1, ali i pored toga šanse da se baš sve odvije na ruku Englezima deluje da su izuzetno male!

Od ovakvog raspleta najviše će profitirati fudbaleri Borusije iz Dortmunda i Lajpciga, timova koji su trenutno na deobi četvrtog mesta na tabeli Bundeslige sa 56 bodova. Sa druge strane, borba između Aston Vile (63 boda) i Totenhema (60 bodova) za četvrto mesto u Premijer ligi iznenada će dobiti na ogromnom značaju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15