• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

16:52

SRBIJA SAZNALA RIVALE! "Orlovi" protiv Slovenije, Danske i Engleske!

Informer

Fudbal

SRBIJA SAZNALA RIVALE! "Orlovi" protiv Slovenije, Danske i Engleske!

Podeli vest

Reprezentacija Dragana Stojkovića turnir otvara u Gelzenkirhenu 18. juna protiv Engleske.

Nakon više od dve decenije reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo, a današnjim žrebom poznato je da će "orlovi" igrati protiv Engleske, Slovenije i Danske na kontinentalnom takmičenju. 

UŽIVO: 

Grupa A:

1. Nemačka

2. Škotska

3. Mađarska

4. Švajcarska

Grupa B:

1. Španija

2. Hrvatska

3. Italija

4. Albanija

Grupa C: 

1. Slovenija

2. Danska

3. Srbija

4. Engleska

Grupa D: 

1. Poljska/Vels/Finska/Estonija

2. Holandija

3. Austija

4. Francuska

Grupa E: 

1. Belgija

2. Slovačka

3. Rumunija

4. Izrael/BiH/Ukrajina/Island

Grupe F: 

1. Turska

2. Gruzija/Luksemburg/Kazahstan/Grčka

3. Portugalija

4. Češka

 

18:52 - Žreb u Hamburgu je završen!  

18:50 - Srbija će 18. juna u Gelzenkirhenu igrati protiv Engleske na startu Evropskog prvenstva. 20. juna rival će nam u Minhenu biti Slovenija, a pet dana kasnije na istom stadionu "orlovi" će igrati protiv Danske!

 

 

18:49 - Prštaće u grupi B - Italijani su smešteni zajedno sa Hrvatskom, Španijom i Albanijom! 

18:48 - Sada ono najvažnije - četvrti šešir! Švajcarci idu u grupu A na poziciju četiri! 

18:45 - U Štutgartu 16. juna sastaju se Slovenija i Danska, u grupi je još i Engleska! Holanđani idu na Francuze i Austrijance! Slovačka ide u grupu E sa Belgijancima i Rumunima, a Češka u grupu F sa Turcima i Portugalom! 

Foto: Tanjug/AP

 

18:43 - Čast da otvore Evropsko prvenstvo imaće Škoti koji se 14. juna sastaju sa Nemačkom! Hrvati su smešteni u grupu B zajedno sa Albanijom i Španijom, a prvi meč igraju protiv "furije" u Berlinu 15. juna! 

18:40 - Rumuni su drugi tim u grupi E, a Tuska je smeštena u grupu F! Stigli smo do polovine žreba, a sada je na programu treći šešir...

18:38 - Evo ga i prvi debi, Danska je smeštena u grupu C zajedno sa Englezima! Austrijanci idu na Francusku budući da su smešteni u grupu D, a taj meč otvoriće takmičenje u grupi D! 

18:37 - Mađari su smešteni u grupu A, zajedno sa Nemačkom. Albanci idu u grupu B zajedno sa Španijom! 

18:36 - Nemačka je smeštena u grupu na poziciju jedan, Španci B1, Engleska C4, Francuska D4, Belgija E1, Portugal F3! 

Foto: EPAImages

 

18:32 - ŽREB JE POČEO! 

18:30 - Maskota Evropskog prvenstva 2024. godine je plišani medved Albert koji je na scenu doneo prvu "lopticu" iz koje je izvučena Nemačka! 

18:27 - Kao domaćin Evropskog prvenstva reprezentacija Nemačke automatski je smeštena u grupu A, na poziciju jedan! 

18:24 - Na sceni je sada i Đorđo Marketi koji navijače i predstavnike reprezentacija upoznaje sa pravilnikom žrebanja. 

Foto: EPAImages

 

18:19 - Kulice će, pored Bufona, izvlačiti Angelos Haristeas, Stiv Mekmanaman, Tomaš Rosicki, Mihael Laudrup, Rikardo Kvarežma, Blez Matuidi, Vesli Snajder, Sami Kedira i David Silva. 

18:15 - Đanluiđi Bufon doneo je na scenu trofej namenjen šampionu Evropskog prvenstva kao predstavnik Italije - aktuelnog šampiona. 

- Nemačka je mesto mog najvećeg zadovoljstva kada sam 2006. godine osvojio Svetsko prvenstvo. Očekujem sjajnu organizaciju i velike mečeve naredne godine - rekao je Bufon. 

18:06 - Pre izvlačenja grupa za Evropsko prvenstvo organizatori žreba spremili su bogat kulturni program. 

18:00 - Sve je spremno za početak žreba! Domaćini žreba su Ester Sedlačen i Pedro Pinto...

 

 

17:55 - Zanimljivo, bivši pomoćnik Dragana Stojkovića, a danas selektor omladinaca - Ljubinko Drulović priželjkuje da Srbija bude smeštena u grupu sa Belgijom, Rumunijom i Hrvatskom. 

17:47 - Statistika kvalifikacija kaže da je najbolji strelac Romelu Lukaku sa 14 golova, Bruno Fernandeš upisao je osam asistencija, a najviše udaraca u gol Kristijano Ronaldo - 20!

 

 

17:44 - Pored Italije, Srbije i Švajcarske četvrti šešir čine i pobednici baraža koji će biti odigran u martu naredne godine. Učesnici baraža podeljeni su u tri grupe, a on će izgledati ovako: 

GRUPA A:
Poljska – Estonija
Vels - Finska

GRUPA B:
Izrael – Island
Bosna i Hercegovina - Ukrajina

GRUPA C:
Gruzija – Luksemburg
Grčka - Kazahstan

Finalni mečevi zakazani su za 26. mart 2024. godine! 

17:39 - Bliži nam se početak žreba, a podsećamo da i sami možete da "žrebate" rivale Srbija na predsojećem Evropskom prvenstvu klikom na ovaj LINK

17:36 - Еvropsko prvenstvo održava se od 14. juna do 14. jula 2024. godine u 10 gradova: Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Štutgartu, Gelzenkirhenu, Frankfurtu, Hamburgu, Dizeldorfu, Kelnu i Lajpcigu.

17:32 - UEFA je još jednom podsedila da je Srbija smeštena u četvrti žreb i da rivali na Evropskom prvenstvu ne mogu da nam budu Italijani, Švajcarci kao i pobednici baraž mečeva. 

 

 

17:29 - Na žreb je stigao i legendarni Luis Figo, pre njega i selektor Engleske Geret Sautgejt, kao i selektor Italije Lučano Spaleti. 

 

 

17:24 - Srpsku delegaciju za žreb čini osam članova: potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, selektor Dragan Stojković, direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga, direktor A selekcije Stevan Stojanović, direktor medijskog sektora Nebojša Petrović, tim menadžer A tima Nemanja Filipović i portparol Milan Vuković.

17:20 - Direktor reprezentacije Stevan Dika Stojanović je uoči polaska za Hamburg razgovarao sa srpskim medijima i tom prilikom otkrio da bi želeo želeo da se "orlovi" i treći put u dve godine susretnu sa Mađarima.

- Ostali su nam veliki dužnici iz kvalifikacija. Nismo zaslužili da izgubimo od njih, pogotovo ne ostanemo bez boda u obe utakmice. Što se tiče ostalih timova, zaista nemam posebno želje. To sam prethodnih dana govorio i najbližim saradnicima iz FSS. Pa pogledajte samo sastav našeg šešira, gde su još Italija i Švajcarska, pa ako dođu Poljaci, Ukrajinci... Samo prvi šešir odudara po jačini, svi ostali su toliko izmešani, da je zaista svejedno s kim ćemo igrati - dodao je Stojanović.

17:14 - Tu je i selektor Hrvatske Zlatko Dalić koji je svoju reprezentaciju na Evropsko prvenstvo odveo nakon mnogo problema, odnosno, tek nakon pobede u poslednjem kolu nad Jermenijom. 

Foto: Informer

 

17:05 - Rikardo Kvarežma stigao na žreb u društvu svoje supruge Dafni. 

17:00 - Tu je i selektor Portugala Roberto Martienez. 

Foto: Informer

 

16:58 - Odmah nakon selektora Srbije na crvenom tepihu pojavio se i selektor Nemačke - Julijan Nagelsman zajedno sa legendarnim Rudi Felerom. 

Foto: Informer

 

16:55 - Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi stigao je na žreb u društvu Predraga Mijatovića. 

Nekoliko minuta kasnije crvenim tepihom prošli su generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović i potpredsednik Branislav Nedimović. 

16:53 - Veliki broj navijača okupio se u Hamburgu uoči počekta žreba, a polako pristižu i predstavnici saveza. 

16:52 - Srbija je uoči žreba smeštena u četvrti šešir zajedno sa Italijom, Švajcarskom i pobednicima baraža. Evo kako izgledaju ostali šeširi...

PRVI ŠEŠIR: 

Nemačka
Portugal
Francuska
Španija
Belgija
Engleska

DRUGI ŠEŠIR: 

Mađarska
Turska
Rumunija
Danska
Albanija
Austrija

TREĆI ŠEŠIR:

Holandija
Škotska
Hrvatska
Slovenija
Slovačka
Ćeška

ČETVRTI ŠEŠIR: 

SRBIJA
Italija
Švajcarska
Pobednika baraža A
Pobednika baraža B
Pobednik baraža C

16:50 - Dobro došli na lajv prenos žreba za Evropsko prvenstvo koje će biti na programu naredne godine u Nemačkoj. Sve detalje iz Hamburga možete uživo pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...
CNN TVRDI

Šok vesti iz Irana! Raisijeva smrt sprečila veliku promenu?! U igri bila dva kandidata za vrhovnog vođu, a sad...

Iranski predsednik Ebrahim Raisi (63) stradao je u helikopterskoj nesreći koja se u nedelju dogodila u pokrajini na granici s Azerbejdžanom, a nakon jednodnevne potrage danas je utvrđeno da su osim šefa države poginuli i šef diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan i još sedam ljudi u letelici. CNN navodi da je Raisi bio najverovatniji kandidat za novog vrhovnog vođu Irana.

20.05.2024

09:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija