• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

23:24

Real tukao Napoli u spektaklu, Arsenal razmontirao Lans, Interov veliki povratak u Lisabonu! (VIDEO)

EPA

Fudbal

Real tukao Napoli u spektaklu, Arsenal razmontirao Lans, Interov veliki povratak u Lisabonu! (VIDEO)

Podeli vest

Izuzetno interesantne utakmice u okviru 5. kola grupne faze Lige šampiona!

Prštalo je večeras širom Evrope na mečevima elitnog fudbalskog takmičenja!

Uakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je peto kolo Lige šampiona, a zajedno sa utakmicama koje su počele od 18.45, viđeno je ukupno 31 gol, što je 3,8 po utakmici. 

Derbi kola odigrali su Real Madrid i Napoli na stadionu "Santjago Bernabeu" u okviru grupe C. Viđeno je šest pogodaka i spektakularan trijumf domaćina - 4:2 (2:1). Popularnim "kraljevima" ova pobeda je omogućila prvo mesto u grupi, samim tim na papiru lakšeg protivnika u nokaut fazi elitnog takmičenja.

Foto: EPA

 

 

Strelci za ekipu Karla Anćelotija bili su Rodrigo u 11, Džud Belingem u 22. i Nikolas Paz u 84. i Hoselu u 90+4. minutu, a strelci za italijanski sastav bili su Đovani Simeone u 9. i Zambo Angisa u 47. minutu.

 

 

U istoj grupi 1:1 su odigrali Braga i Union Berlin, što znači sledeće - Real ide sigurno u nokaut fazu sa prvog mesta, dok će Napoli najverovatnije biti drugi, iako portugalski tim ima teoretske šanse da ga prestigne u međusobnom okršaju.

Union Berlin ima dva boda i nalazi se na poslednjem mestu i čudo će mu trebati da bude treći u grupi. Nemački tim poveo je večeras na gostovanji ekipi Brage pogotkom Robina Gosensa na isteku prvog poluvremena, ali u početkom drugog dela Alvaro Đalo je postavio konačnih 1:1.

Sjajan meč odigrali su fudbaleri Arsenala, koji su na svom terenu deklasirali francuski Lans sa čak 6:0 u grupi B! Arsenal je trijumfom obezbedio prvo mesto na tabeli, a golove su postigli Kaj Haverc, Gabrijel Žesus, Bukajo Saka, Gabrijel Martineli, Martin Edegard i Žoržinjo.

 

 

Foto: EPA

 

 

Nešto ranije u okviru ove grupe PSV je savladao Sevilj u gostima i napravio veliki korak ka plasman u nokaut fazu. Pred poslednje kolo, Arsenal je sigurno prvi sa 12 bodova, drugi je PSV sa osam, Lans ima pet na trećem mestu, a Sevilja dva na poslednjem direktan okršaj Lansa i Sevilje odlučiće ko će u Ligu Evrope.

 

 

Možda i meč večeri odigrali su Benfika i Inter, koji su u Lisabonu podelili bodove u grupi D. Poveo je domaći tim, protiv trećeg tima Intera, sa čak 3:0 i to golovima bivšeg igrača "neroazura" Žoaa Marija. Portugalac je dao tri gola za 29 minuta i očekivalo se da Benfika lagano privede meč kraju.

Foto: EPA

 

 

Ipak, u drugom poluvremenu usledila je rapsodija Intera. Vicešampion Evrope došao je do tri pogotka preko Marka Arnautovića, Davida Fratezija i Aleksisa Sančeza, koji je pogodio iz penala. U istoj ovoj grupi, Sosijedad i Salcburg odigrali su 0:0. Upravo će Inter i Sosijedad u međusobnom okršaju u Milanu u poslednjem kolu odlučivati ko će biti prvi na tabeli, dok će Salcburg i Benfika imati direktan okršaj za Ligu Evrope, kojoj je mnogo bliži Salcburg.

Što se tiče grupe A, Bajern je razočarao na svom terenu, pošto je odigrao 0:0 sa Kopenhagenom. Nešto ranije u toj grupi, Galatasaraj i Mančester junajted odigrali su spektakularan meč i remizirali 3:3. Trenutno stanje u toj grupi je sledeće - Bajern je prvi sa 13 bodova, drugo i treće mesto dele Kopenhagen i Galatasaraj sa pet poena, dok Junajted ima četiri na poslenjem mestu pred poslednje kolo.

Foto: EPA

 

 

 

LIGA ŠAMPIONA

5. kolo

Sreda

Grupa A

Galatasaraj - Man. junajted 3:3 (1:2)

Zijeh 29, 62, Akturtoglu 71 - Garnačo 11, B. Fernandeš 18, Mektomini 55

Bajern - Kopenhagen          0:0

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Grupa B

Arsenal - Lans            6:0 (5:0)

Haverc 13, Žesus 21, Saka 23, Martineli 27, Edegard 45+1, Žoržinjo 86 (p)

Sevilja - PSV              2:3 (1:0)

Ramos 24, En Nesiri 47 - Saibari 68, Gudelj 81 (autogol), Pepi 90+2

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Grupa C

Real Madrid - Napoli    4:2 (2:1)

Rodrigo 11, Belingem 22, Paz 84, Hoselu 90+4 - Simeone 9, Angisa 47

Braga - Union Berlin    1:1 (0:1)

Gosens 42 - Đalo 47

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Grupa D

Benfika - Inter          3:3 (3:0)

Mario 5, 13, 34 - Arnautović 51, Fratezi 58, Sančez 72 (p)

Sosijedad - Salcburg 0:0

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!
Izbori 2024

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

17.05.2024

10:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija