• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2023

15:00

(ANKETA) Koga biste voleli u grupi sa Srbijom na Evropskom prvenstvu?

Starsportphoto

Fudbal

(ANKETA) Koga biste voleli u grupi sa Srbijom na Evropskom prvenstvu?

Podeli vest

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo su završene, a srpski fudbaleri će posle 24 godine konačno igrati na smotri najboljih fudbalera Starog kontinenta.

Doduše, stalo je još da saznamo ko će u martu preko baraža Lige nacija da ''uhvati poslednji voz'', ali će pre toga biće obavljen žreb grupa za Evropsko prvenstvo - 2. decembra u Hamburgu.

Srbija će biti smeštena u četvrti šešir sa Italijom, Švajcarskom i još tri ekipe koje će doći iz plej-ofa. Ne vredi sad da kukamo. Srbija nije briljirala tokom kvalifikacije, ali je ostvarila cilj, zauzela je u grupi drugo mesto, iza Mađarske, a ispred Crne Gore, Litvanije i Bugarske. Remi protiv Bugara u poslednjem kolu u Leskovcu (2:2), Srbe je spustio u zvanično najslabiji četvrti šešir na žrebu za grupnu fazu. 

Šeširi su se određivali isključivo na osnovu učinka u kvalifikacijama, pa su tako u prvom mesto našli domaćin Nemačka i pet najboljih ekipa u ciklusu. U drugom su preostalih pet pobednika grupa i Austrija, kao najbolja drugoplasirana selekcija, dok su u trećem pet drugoplasiranih ekipa prema učinku u svojim grupama, a u četvrtom su Italija, Srbija i Švajcarska kao tri najslabije drugoplasirane ekipe, te tri pobednika baraža Lige nacija, čija ćemo imena saznati tek u martu.

Prvi šešir čine domaćin Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska, pa možemo da biramo samo "manje zlo". Ko zna, možda je u ovom šeširu i novi šampion Evrope.

Koga biste vi voleli da vidite u grupi sa Srbijom iz šešira 1?

 

Anketa

 

 

 

Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija čine drugi šešir. Sa Mađarima smo bili u grupi u kvalifikacijama, nismo se proslavili, mada smo mi možda bili lošiji, nego što su oni bili dobri. Danska je na prošlom Evropskom prvenstvu stigla do polufinala, pa bi bilo sjajno kada ne bismo morali sa njima da igramo, dok se čini da je Albanija  najbolja opcija, ako izuzmemo tenzije. 

 

Koga biste vi voleli da vidite u grupi sa Srbijom iz šešira 2?

 

Anketa

 

U trećem šeširu su Holandija i Hrvatska ekipe koje bi bilo sjajno izbeći, dok bar na papiru deluje da bismo mogli da se nosimo sa Škotima, Slovencima, Slovacima i Česima. 

Koga biste vi voleli da vidite u grupi sa Srbijom iz šešira 3?

 

Anketa

 

 

ŠEŠIR 1: Nemačka, Portugal, Francuska, Španija, Belgija, Engleska

ŠEŠIR 2: Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija

ŠEŠIR 3: Škotska, Slovenija, Slovačka, Češka Republika, Holandija, Hrvatska

ŠEŠIR 4: Italija, Srbija, Švajcarska, plej-of 1, plej-of 2, plej-of 3


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31