• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.08.2023

06:51

Šamar srpskom fudbalu! Alarm, strepimo za 15. poziciju!

printscreen

Fudbal

Šamar srpskom fudbalu! Alarm, strepimo za 15. poziciju!

Podeli vest

Srpski klubovi doživeli su brutalan udarac ovog leta, a silne blamaže će uticati i na nacionalni koeficijent Srbije na UEFA listi.

Partizan je u četvrtak doživeo debakl na gostovanju Nordsjelandu (5:0), dok ni Čukarički nije mnogo bolje prošao u Atini protiv Olimpijakosa, poražen je sa 3:1. Nula osvojenih bodova za nacionalni koeficijent.

Posledice će biti ozbiljne, pošto nam je ugroženo 15. mesto, ako bude ispod te crte Srbija neće imati pet predstavnika u Evropi. Imaće sigurno i sledeće sezone dve ekipe u kvalifikacijama, a šampion će igrati plej-of Lige šampiona, ali već naredne sezone situacija će biti kritična.

Srbija je već sa 11. skliznula na 13. mesto i ima sada 27.375 poena. Norvežani, Izraelci, Danci i Ukrajinci su trenutno na bezbednoj distanci, ali je pitanje da li će tako ostati. Kompletan učinak deli se sa pet, brojem učesnika u Evropi. Partizan se najverovatnije oprošta od Evrope posle debakla protiv Danaca, a odavno znamo da ćemo uz Crvenu zvezdu tokom jeseni u grupama imati još dva predstavnika - TSC i Čukarički.  Pred njima će biti izuzetno teška misija u borbi za nacionalni koeficijent i da sačuvaju Srbiji što bolju poziciju. Trenutno su srpski klubovi za nacionalni koeficijent ove sezone osvojili 1.000 (0.800 za startno učešće Zvezde i 0.200 za Partizanovu pobedu nad Sabahom u revanšu).

 

Foto: printscreen

 

 

Crvena zvezda kao učesnik grupe Lige šampiona ima 4.000 kao minimum, ali to je 0.800 jer se za nacionalni koeficijent deli sa pet ukupnih predstavnika Srbije.Pobeda u grupi Lige šampiona vredi 2.000, kao i u Ligi Evrope i Ligi konferencije. 

Podsećamo, Vojvodina je prva izašla na međunarodnu scenu i izgubila od APOEL-a u oba meča 2:1. Na Kipru je bilo 2:1 za domaće, a APOEL je slavio identičnim rezultatom u drugom meču.  Potom se ni TSC nije bolje proveo. Tim iz Bačke Topole "pregažen" je u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Brage, ukupnim rezultgatom 7:1, ali će igrati grupnu fazu Lige Evrope. 

Foto: FK Partizan

 

 

Čukarički je učesnik baraža za Ligu Evrope, mada je posle poraza 3:1 u Atini od Olimpijakosa jasno da će Brđani u Ligu Konferencija. 

Velika borba tek predstoji. Ostaje nam da se nadamo da će naši predstavnici u daljem takmičenju u Evropi imati što bolji žreb, kako bi sačuvali obraz srpskom fudbalu, jer sad baš bridi posle dva poslednje šamara. Žreb za grupnu fazu Lige šampiona zakazan je za 31. avgust, žreb za Ligu Evrope je 1. septembra, kada će biti određene i grupe u Konferencijskoj ligi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12