• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2023

19:06

Na niske grane su pali... Dembele ojadio Barselonu, a sada im otima još 25 miliona!

Tanjug/AP

Fudbal

Na niske grane su pali... Dembele ojadio Barselonu, a sada im otima još 25 miliona!

Podeli vest

Barselona prinuđena da polovinu obeštećenja od prodaje Usmana Dembelea uplati na račun francuskog fudbalera...

Svesni su u Pariz Sen Žermenu da će pre ili kasnije ostati bez Kilijana Mbapea koji je rešio da sreću potraži van Francuske. Zbog toga velikan sa Parka Prinčeva krenuo je u potragu za njegovim naslednikom, a izbor je pao na Usmana Dembelea. 

Francuski reprezentativac prethodne sezone uspeo je da "oživi" karijeru u Barseloni nakon nekoliko veoma neuspešnih godina u Kataloniji. Teško da je to bilo dovoljno da isplati plaćeno obeštećenje od 145.000.000 evra posebno zbog svih problema koje je pravio španskom klubu na startu svog mandata. 

Nije Dembele poznat kao disciplinovan sportista, naprotiv, brojne povrede prouzrokovane nesportskim životom odvojile su ga od terena, potom je odbijao da potpiše novi ugovor, ali je nakon dugih pregovora stavio paraf na novu saradnju sa Barselonom i, čini se, dobrano ih prevario! 

Naime, Dembele i Barselona su se dogovorili da će polovina novca zarađena od njegove prodaje, kada se i ako se to desi, ići na račun upravo francuskom reprezentativcu. Budući da je Dembele sada na korak od dogovora sa Pariz Sen Žermenom jasno je da će Katalonci ostati bez ogromne svote novca. 

Kako prenose francuski mediji - Dembele će osim ogromne plate koja ga čeka u Parizu inkasirati čak 25.000.000 evra od sopstvene prodaje. Sveci će na ime obeštećenja Barseloni platiti okruglo 50.000.000 evra, ali će Katalonci polovinu morati da prepuste Francuzu... Jasan dokaz koliko je posrnuo slavni španski klub. 

Usman Dembele je za šest sezona u Barseloni odigrao svega 185 utakmica i postigao 40 golova. Videli su ga Kataonci kao novog lidera tima, naslednika Lionela Mesija i budući zvezdu svetskog fudbala. Bila je to, očigledno, loša procena Katalonaca... Da li će u Pariz Sen Žermenu potvrditi svoj raskošni potencijal ostaje nam da vidimo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija