• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.05.2023

23:32 >> 07:34

SJAJNA UVERTIRA ZA FINALE LIGE ŠAMPIONA! Inter osvojio Kup Italije, Jović se rasplakao (FOTO/VIDEO)

AP/Photo

Fudbal

SJAJNA UVERTIRA ZA FINALE LIGE ŠAMPIONA! Inter osvojio Kup Italije, Jović se rasplakao (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Intera po deveti put u istoriji osvojili su Kup Italije.

"Nero-azuri" su večeras u finalu na stadionu u Rimu pobedili ekipu Fiorentine sa 2:1 (2:1) i tako uspeli da odbrane trofej osvojen prošle godine. Ekipa iz Milana napravila je fantastičnu uvertiru uoči finala Lige šampiona, u kojem će igrati 10. juna protiv Mančester sitija u Istanbulu. 

Heroj Intera ponovo je bio Lautaro Martinez, dvostruki strelac u 29. i 37. minutu, dok je jedini gol za "violu" postigao Nikolas Gonzales na strtu meča.

Utakmica na punom "Olimpiku" počela je šokantno po izabranike Simeona Inzagija, pošto je Fiorentina povela već u trećem minutu golom Gonzalesa. Uspeli su igrači "nero-azura" u nastavku da se trgnu, nametnu svoju igru i uspostave kontrolu na terenu, pa je ubrzo i stigao preokret. 

Prvo je u 29. minutu Lautaro Martinez iskoristio loše postavljanje u odbrani igrača Fiorentine i doneo izjednačenje svom timu. Samo osam minuta kasnije Argentinac je režirao potpuni preokret. Nikolo Barela je ubacio loptu u srce kaznenog prostora, Martinez je stigao do nje pre srpskog reprezentativca Nikole Milenkovića i poslao je u mrežu za 2:1.

Foto: Reuters

Nikola Milenković teši uplakanog Luku Jovića

U drugom poluvremenu Fiorentina je napadala sa svih strana, ali je Inter uspeo da se odbrani i na kraju stigne do titule. 

Od srpskih reprezentativaca u redovima "viole" pored Milenkovića, koji je počeo utakmicu, šansu u završnici su dobili Luka Jović u 70. i Aleksa Terzić u 82. minutu. Veliku šansu da poravna rezultat imao je Jović u 79. minutu, ali je loše je šutirao i njegov udarac odbranio je golman Handanović. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija