• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T.

06.01.2023

16:00 >> 16:02

KAPITEN FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA INFORMER! Tadić: Veliki rezultat, pa zbogom "orlovima"

Reuters

Fudbal

KAPITEN FUDBALSKE REPREZENTACIJE SRBIJE ZA INFORMER! Tadić: Veliki rezultat, pa zbogom "orlovima"

Podeli vest

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić želi da se od "orlova" oprosti velikim rezultatom, a poslednju šansu za to imaće verovatno na narednom Evropskom prvenstvu

Fudbaler Ajaksa ima 34 godine i uprkos tome što kaže da se oseća fantastično, da je i dalje među igračima koji pretrče najviše na utakmici, teško je očekivati da predvodi nacionalni tim i na Mundijalu 2038.

Tadić u intervjuu za Informer kaže da našoj reprezentaciji malo nedostaje da ostvari rezultat kakav su na prethodnom Svetskom prvenstvu napravili Maroko ili Hrvatska, a veruje da je Srbija u Kataru naučila nešto iz grešaka.

Zajednička odgovornost

I selektor i mi igrači snosimo odgovornost za učinak na SP. Rezultat je zajednički i kad se gubi i kad se pobeđuje
Dušan Tadić

Jesu li se slegli utisci posle Svetskog prvenstva i kako bi sad, hladnije glave, ocenio sve što se desilo Srbiji u Kataru?

- Jesu, mada utisak je isti kao što je i bio. Šteta je što nismo otišli dalje jer mislim da smo mogli. Bilo je i dobrih i loših stvari. Dobra je što smo postigli pet golova, najviše u grupi, ali primili smo osam, što je mnogo da bi se napravio veliki rezultat. Eto, recimo, Maroko je stigao do polufinala i primio je samo jedan gol za to vreme. Isto tako i Hrvatska. Mi gajimo drugačiji stil, što je super i što nam je donelo rezultat, ali definitivno smo primali golove koje nismo smeli.

 

Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach

 


Delovalo je u pojedinim izjavama da selektor Dragan Stojković prebacuje krivicu na igrače. Da li si ti tako doživeo Stojkovićeve reči?

- Otkad je došao selektor Stojković, držimo se zajedno, tako je i sad. Svi imamo neku svoju odgovornost. Rezultat je zajednički i kad se gubi i kad se pobeđuje.

Arsen Venger je za Informer rekao da će Srbija dostići vrhunac na sledećem Evropskom prvenstvu 2024. i da može čak da bude ozbiljan kandidat za samu završnicu. Mogu li da se obistine njegove reči?

- Video sam njegovu izjavu i naravno da prija kad tako iskusan i veliki stručnjak ima takvu procenu i očekivanja. Nadam se da će tako i biti.

Sinišu nikad neću zaboraviti

Godinu je obeležila prerana smrt Siniše Mihajlovića, s kojim si imao priliku da sarađuješ u reprezentaciji, a vezivala vas je i ljubav prema Novom Sadu i Vojvodini?
- Jako mi je žao zbog Siniše. Bio je sjajan selektor, ličnost, borac, primer za sve nas. Svima je ostala praznina u srcu kad nas je napustila tako velika legenda i ličnost. Nikad ga neću zaboraviti i uvek ću se rado sećati saradnje sa njim.


Jesi li fan Ronalda ili Mesija, odnosno da li ti je bilo drago što je Argentina osvojila Mundijal i smatraš li da je Leo tim trofejom zatvorio debatu o najvećem igraču svih vremena?

- Volim i poštujem i jednog i drugog. Drago mi je zbog Mesija što je uzeo toliko željenu titulu, a navijao sam za Argentinu i zbog toga što u toj reprezentaciji igra nekoliko mojih bivših saigrača.
Rekao si posle Mundijala da nastavljaš da igraš za reprezentaciju.

Kako zamišljaš kraj reprezentativne karijere, da li obavezno uz neki veliki rezultat?

- Nadam se i daću sve od sebe da to bude uz veliki reprezentativni rezultat. Zasad se osećam odlično i ne razmišljam o kraju karijere jer i dalje sam među igračima koji najviše pretrče, brzo se oporavljam i verujem da sam ekipi od koristi. Najbitnije je da uvek damo sve od sebe i rezultat će sigurno doći. Verujem da nam jako malo fali da napravimo veliki rezultat, to je sve tu negde blizu.

Foto: Starsportphoto

 



Dvojica marokanskih reprezentativaca stasala su uz tebe kao kapitena u Ajaksu, Hakim Ziješ i Nusair Mazraui. Jeste li razgovarali posle njihovog uspeha na SP?

- Drago mi je zbog njih i odličnog rezultata Marokanaca. Obojica su fantastični igrači, ali njihova priča na Mundijalu je najbolji primer kako je malo sreće i spleta okolnosti potrebno da bi se napravio dobar rezultat.
 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija