• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.M.

08.05.2020

07:45

PRVI SRPSKI FUDBALER KOJI ĆE ZAIGRATI NAKON PANDEMIJE! Paločević o originalnoj ideji Korejaca, Aleksandru Pešiću i VELIKIM OČEKIVANJIMA!

Fudbal

PRVI SRPSKI FUDBALER KOJI ĆE ZAIGRATI NAKON PANDEMIJE! Paločević o originalnoj ideji Korejaca, Aleksandru Pešiću i VELIKIM OČEKIVANJIMA!

Podeli vest

Fudbaler Pohang Stilersa Aleksandar Paločević biće prvi srpski fudbaler koji će istrčati na teren nakon što je pandemija koronavirusa završena. Nekadašnji reprezentativac Srbije za Informer otkriva kakvi su planovi u Južnoj Koreji, kako se bore protiv praznih tribina i šta očekuje u duelu protiv bivšeg igrača Crvene zvezde Aleksandra Pešića

Virus je počeo da slabi širom sveta, a to znači da je vreme i da se fudbalska takmičenja vrate na veliku scenu. Prva liga koja je odlučila da je vreme da se fudbaleri vrate redovnim obavezama jeste K liga u Južnoj Koreji. Srbija i tamo ima svoje predstavnike, a prvi domaći fudbaler koji će nakon pandemije istrčati na teren jeste Aleksandar Paločević, nekadašnji vezista Vojvodine, a sada ljubimac navijača Pohang Stilersa. 

U JUŽNOJ KOREJI NASTAVLJAJU 8. MAJA! Fudbaleri neće moći DA KOMUNICIRAJU MEĐUSOBNO!

HTEO GA PARTIZAN, BIO JE KAPITEN REPREZENTACIJE, A SADA JE LJUBIMAC NAVIJAČA U KOREJI! Paločević za Informer o Nenadu Lalatović, povratku u Srbiju, životu u Aziji...

- Stanje ovde je jako dobro, sve funkcioniše kako treba. Situacija sa nama fudbalerima je normalna, ništa se nije promenilo, trenirali smo, jedva smo čekali da počnemo. Bilo je dosta pomeranja što se tiče termina početka. Planirano je da sve krene u martu, pa onda u aprilu i na kraju su odredili konačan datum 8. maj. U našem timu je sve funkcinisalo besprekorno, testirali smo se pre nekoliko dana. Fudbalski savez je doneo odluku da svi moraju da odrade testove i sigurno da liga ne bi ni počela da nalazi svih fudbalera nisu bili negativni. Svi smo srećni da niko nije imao problema i ja lično sam presrećan zbog početka sezone - kaže Paločević za Informer.

Foto: Pahong Steelers

On će sa svojom ekipom dočekati povratnika u najviši rang, Busan ove subote od 7:00, a televizija "Arenasport" obezbedila je prenose za gledaoce na Balkanu utakmica K lige. Iako su tribine prazne usled odluke da se sezona igra bez prisustva navijača, Korejanci su došli na ideju da sa razglasa puštaju zvukove navijače pa će tako ipak biti kakvog takvog huka sa tribina.

- Prvi meč igramo protiv Busana koji se ove sezone vratio u prvi rang. Svakako da prazne tribine nije lepo videti, naročito ne na početku sezone kada su svi sa nestrpljenjem čekali povratak. Ta prva je nekako najvažnija, pomalo je i žalosno što će stadion biti prazan. Moramo da se pomirimo sa tim. Dobili smo informaciju da će na stadionima biti postavljeno ozvučenje na kom će se puštati muzika, odnosno neka imitacija publike. Kada budemo u ozbiljnoj šansi tako će se taj zvuk pojačavati. To možda i nije loše. Mnogi se nisu složili sa tim, ali meni je to sasvim pristojno rešenje. Bolje i tako, nego da se ne čuje baš ništa - dodaje Aleksandar i nastavlja:

- Očekivanja za novu sezonu su nam prilično visoko postavljena. Seul nam je glavni kandidat za titulu i nadamo se da ćemo ove sezone biti ispred njih. Što se mene lično tiče ne zadovoljavam se malim stvarima tako da pucam na visoko, pa zašto da ne budemo i šampioni.

Foto: Pahong Steelers

Pored Aleksandra Paločevića još jedan Srbin nastupa u Južnoj Koreji, njegov imenjak Pešić koji je branio boje Crvene zvezde u sezoni 2017/2018 kada su crveno-beli posle više od dve decenije prezimili u Evropi, a sada nastupa za ekipu Seula sa kojom je prošle sezone vođena velika bitka za mesto u azijsoj Ligi šampiona.

- Aleksandra ne poznajem lično, prošle sezone smo se sreli dva puta na terenu. Popričali smo na kratko iako nije baš bio raspoložen jer smo ih pobedili (smeh). Šalim se naravno, Pešić je ovde pokazao da je ozbiljan fudbaler, publika ga ovde voli naročito zbog njegovih partija. Najvažnije mečeve igramo protiv njegove ekipe. To su pravi derbiji ovde u Koreji. Očekujem dobru utakmicu i u trećem kolu. Nadam se da neće biti nekih "čarki" osim ako ne pročita šta sam ovde rekao za njegovu ekipu (smeh) - zaključio je Paločević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija