• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

19.04.2024

20:15

Zvezdin tim za derbi: Milojević sa proverenim snagama overava titulu

Shutterstock, informer

Crvena zvezda

Zvezdin tim za derbi: Milojević sa proverenim snagama overava titulu

Podeli vest

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević, za razliku od prethodnog večitog derbija, ovaj put ima sreće da su mu svi igrači zdravi i moći će neometano da izvede sastav koji želi.

Manje od 24 časa ostalo je do poslednjeg od tri prvenstvena ovosezonska derbija. Za razliku od prvog, kad se nije znalo ko u timu crveno-belih pije, a ko plaća, u drugom je to izgledalo mnogo bolje. Najveći problem bio je što je štoper Aleksandar Dragović igrao praktično povređen i morao je tu utakmicu da napusti u 31. minutu. 

Foto: Starsportphoto

 

Dosta je to uticalo na igru tima srpskog šampiona, koji je primio dva gola. Završeno je bez pobednika (2:2). Ovaj put, takvih muka Milojević neće imati. Dragović se oporavio i spreman je da zaigra u jednom od najvažnijih mečeva u sezoni. Uostalom, kada je imao ponude i želeo da ode, upravo zbog ovakvih utakmica je zadržan. Da pravi razliku na terenu i bude stub odbrane onda kada je to najvažnije. 

Drugi član štoperskog tandema biće Uroš Spajić. On je ovog proleća iskazao pun potencijal. Upućeni kažu da na treninzima niko osim Šerifa Ndijajea ne sme sa njim da uđe u duel. Povrede su prošlost, telo mu je ojačalo, samopouzdanja mu ne fali, a kao Zvezdino dete, najveći motiv mu je da se pokaže protiv Partizana. Uostalom, na prošlom derbiju, upravo on je bio strelac vodećeg gola. 

Odavno je maltene jasno da je fudbaler Aston Vile, koji je još ovu polusezonu ostao u Crvenoj zvezdi, Kosta Nedeljković, povređen i na njega trener ne računa. Sportski sektor je mislio da će on biti bek koji će da odradi utakmice do kraja, pa nije ni tražio nova rešenja, ali sudbina je htela drugačije. I dok se Nedeljković oporavlja i priprema za mečeve u Premijer ligi, na poziciji desnog beka ordinira Srđan Mijailović. Prošao je sve, od zadnjeg veznog, preko nešto defanzivnijeg krilnog igrača, pa do klasičnog beka i uvek je korektno odrađivao posao. Bez njega je sada nemoguće zamisliti Zvezdine važne mečeve.

Levo će biti personifikacija uspeha crveno-belih Milan Rodić. Od prvog Milojevićevog mandata, leta 2017. godine, pa do danas, Rodić je bio sastavni deo svih Zvezdinih uspeha i kriza. Često osporavan, ali neprikosnoven po levoj strani. Crveno-beli za sada boljeg nemaju. I sam Rodić je šali u intervjuu za Informer rekao da bi voleo da klub dovede još jednog levog beka, da može nekad da odmori. Na odmor će da pričeka, jer ga sutra čeka važan meč.

Foto: Shutterstock, informer

 

Nakon odrađenog meča suspenzije, vraća se u tim vezista Gelor Kanga. Taman je pre derbija "očisto" kartone, tako da je sad na raspolaganju timu do kraja prvenstva. Uz njega, kao zadnji vezni biće Marko Stamenić. Mladi fudbaler ujedno će biti i bonus igrač, odnosno ispuniće pravilo da u ekipi mora da bude jedan fudbaler mlađi od 22 godine. 

Dobro poznata i uigrana trojka biće u veznom redu i spajaće sredinu sa golom. To su Osman Bukari, In Bom Hvang i Mirko Ivanić. Svako precizno ima ulogu i vrlinama se dopunjuju, čineći kompaktnu celinu. Reprezentativac Gane je izrazito brz i on će da povuče kad bude trebalo. Hvang je u stanju da oduzme i sačuva najviše lopti, ali i doda tačan pas nekom ko bude u prilici da eventualno matira protivničkog golmana. Ivanić je pokretač tima i koliko znači igrački, toliko znači i na psihološkom planu. Ovo je najkreativniji deo Milojevićeve ekipe i očekuje se da osmisle način kako da prevare odbranu crno-belih.

Foto: Starsportphoto

 

Kao najistureniji igrač biće Šerif Ndijaje. Mnogo je bilo razloga da mu se ne veruje otkad je došao, ali za Partizan je on "penicilin". U dva protekla derbija dao je gol, pa prirodno je da nabildovan tim samopouzdanjem veruje da može opet. Svestan je i on koliko navijačima znači ova utakmica i da bi pogotkom ili sa više njih, kupio sebi mir i sprao ukus koji je ostavljao taman do onog prvog derbija u Humskoj, koji verovatno svako iz Zvezde želi što pre da zaboravi.

Nema dileme da Milojević ništa nije prepustio slučaju i da u okršaju sa Partizanom računa na najjači tim. Iako ima sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog rivala, jasno je da želi pobedu. Što pre i matematički osigura titulu, lakše će mu biti da privede sezonu kraju. 

ZVEZDIN TIM ZA DERBI (4-2-3-1): Glazer - Mijailović, Dragović, Spajić, Rodić - Kanga, Stamenić - Bukari, Hvang, Ivanić - Ndijaje.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija