• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2023

22:24

Šteta... Zvezda ispustila pobedu u Barseloni!

EPA Images

Crvena zvezda

Šteta... Zvezda ispustila pobedu u Barseloni!

Podeli vest

Katalonci nastavili pobednički niz protiv crveno-belih.

Šest godina Crvena zvezda čeka pobedu protiv Barselone, nudili su se Katalonci večeras, Zvezda je čitavu utakmicu disala za vrat domaćinu, ali na kraju novi poraz... Šeta! Bila je ovo dobra šansa da crveno-beli prekinu negativan niz protiv španskog velikana. U finišu meča su gosti imali nekoliko prilika da preokrenu rezultat, no, nekoliko loših napadačkih odluka i sudijskih grešaka uticale su na krajnji rezultat - 86:81. 

Dve loše reakcije Nejpira, potom početnička greška Teodosića i tehnička koju je dobio Luka Mitrović dozvolili su Barseloni da u triler završnici dođu do šestog trijumfa u Evroligi ove sezone. 

Sporo je Crvena zvezda napadačni otvorila meč, bio je to slučaj svaki put ove sezone, ali je ulazak Miloša Teodosića promenio dešavanja na parketu. Brzo je iskusni srpski plejmejker podelio četiri asistencije i vratio četu Janisa Sferopulosa u igru u "Blaugrani". 

Mučila se Crvena zvezda u šutu za tri poena, a da stvar bude gora forsirali su gosti iz Beograda. Kada je Teodosić morao na klupu, Barselona je to iskoristila i stekla 14 poena prednosti. Ipak, kada se Teo ponovo vratio na parket crveno-beli su počeli da tope prednost domaćina. 

Foto: EPA Images

 

Nemanja Nedović je probio čet, ubacio prvu trojku za Zvezdu, a nadovezao se Miloš Teodosić, potom su se u meč uključili Majk Tobi i Luka Mitrovića pa su crveno-beli već do kraja prvog poluvremena došli na samo četiri poena zaostatka - 47:73. 

Početak drugog poluvremena - ista priča... Forsirao je Šabaz Nejpir i još jednom potvrdio da je potpuno van forme. Vrlo brzo je Barselona ponovo stekla dvocifren prednost, a Sferopulos na parket vratio Miloša Teodosića. Nastavio je srpski as da deli asistencije šakom i kapom, u seriju je ušao Rokas Gedraitis koji je vezao sedam poena i sa sedam poena doveo Zvezdu na poen zaostatka. 

Imala je Crvena zvezda dva napada za preokret, ali je promašio oba puta Jago Dos Santos. Iskoristio je to Džabari Parker koji je igrao na visokom nivou od starta meča i vratio osetnu prednost Kataloncima - 69:64. 

Foto: Starsportphoto

 

Usledila je nova serija crveno-belih kojoj je ponovo kumovao Miloš Teodosić, Zvezda je došla na pola koša zaostatka, ali je Sferopulos izveo iz igre iskusnog organizatora igre, a na teren se vratio Nejpir. Uspeo je Amerikanac da "sačuva" priključak i meč uvede u neizvesnu završnicu. 

Najefikasniji je u taboru Barselone bio Džabari Parker sa 20 poena, 18 je dodao Vili Ernangomez, a 14 Jan Veseli. Sa druge strane, meč karijere odigrao je Luka Mitrović koji je ubacio 22 koša, 13 je dodao Teodosić, a 12 Dejan Davidovac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!
Planeta

Hitno! Ruska grupa "Sever" došla na 20 km od Harkova!

Ruska vojska napala je selo Glubokoe u Harkovskoj oblasti, na manje od 23 kilometra od severnog predgrađa Harkova., a rusko ministarstvo odbrane objavilo je spisak naselja koje je u ovoj oblasti za kratk ovreme zauzela grupa Sever.

11.05.2024

12:09 >> 15:29

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija