• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.04.2024

21:29

Upad u rovove! Kijev šokiran, Rusi vratili "konjucu" na bojište i taktika uspeva! Nezaustavljivi su (VIDEO)

Printscreen/Twitter, Telegram

Vesti

Upad u rovove! Kijev šokiran, Rusi vratili "konjucu" na bojište i taktika uspeva! Nezaustavljivi su (VIDEO)

Podeli vest

Pripadnici ruskih snaga napali su ukrajinske položaje u Lugansku na brzim motociklima!

Na snimku, koji je zabeležio izviđački dron, može se videti nekoliko vojnika na motorima kako jure preko polja izrovanog bombama jurišajući pravo na položaje Oružanih snaga Ukrajine. Manevar su prema nezvaničnim informacijama izveli pripadnici bataljona Zarja u regionu Luganska i prema navodima ruskih vojnih blogera napad je bio uspešan.

- Taktika je jedinstvena i na prvi pogled luda! Motocikli su sa jurišnom grupom pod okriljem artiljerijske vatre brzo prošli kroz sivu zonu i posle kraće borbe zauzeli ukrajinsko utvrđenje. Računica je bila tačna. Taktika je uspela. Neverovatan napad - navodi se u objavi.

 

 

Ruski vojni izveštač Aleksandar Sladkov navodi da sve ukazuje na to da će motocikl postati najtraženije vozilo na prvoj liniji fronta. Ipak, ne yna se kada je snimak nastao.

- Neću da predviđam jer znam tačno kako i kakve motocikle planiramo da koristimo. Neka neprijatelj to iskusi u praksi. Ali motocikl je kul - navodi Sladkov.

 

 

Nesvakidašnja akcija zapravo predstavlja još jedan pokušaj ruskih snaga da se suprotstave povećanom korišćenju dronova od strane ukrajinskih snaga jer je zbog brzine i načina kretanja motocikla operaterima bespilotnih letelica mnogo teže da ih pogode.

Ruske snage, podsetimo, koristile su početkom marta kineska terenska vozila za juriš na ukrajinske položaje na frontu kod Limana, međutim, taj napad završio se katastrofom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Pronađene devojčice iz Kragujevca
Društvo

Pronađene devojčice iz Kragujevca

Petnaestogodišnje M. S. i K. V. iz Kragujevca nestale su jutros oko 9 sati, kada su poslednji put viđene ispred Ekonomske škole u ovom gradu, čije su učenice. One su u međuvremenu pronađene, potvrdila je jedna od majki za Telegraf rekavši da još nije videla ćerku i da ne zna šta se desilo s njom.

16.05.2024

19:59

TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja!

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija