• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.04.2024

22:37

RAT U UKRAJINI! Rusi osujetili ukrajinske napade na Rabotino i Verbovo! Na donjeckom pravcu situacija sve teža

Tanjug/AP

Vesti

RAT U UKRAJINI! Rusi osujetili ukrajinske napade na Rabotino i Verbovo! Na donjeckom pravcu situacija sve teža

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 781. dan.

Važna vest! Britanske i francuske trupe u Odesi?! A Vašington se neće pridružiti iz dva razloga!

 

Zašto Bundesver raspoređuje vojsku na ruskim granicama? Otvara se još jedan front?!

 

Odbijeni ukrajinski napadi na Verbovo i Rabotino

Ruske jedinice odbile su napade Oružanih snaga Ukrajine na naselja Verbovo i Rabotino u Zaporoškoj oblasti i zauzele jedno neprijateljsko uporište, saopštio je predsednik pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

 

Putin naredio da vojska zauzme grad do 9. maja! Sirski se panično oglasio

 

Sve teža situacija na donjeckom pravcu

Situacija na donjeckom pravcu postaje sve teža, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

- Situacija na frontu tokom rata uvek je teška, ali ovih dana, a posebno na donjeckom pravcu,  postaje sve teža - izjavio je Zelenski u obraćanju naciji.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski je 13. aprila najavio značajno zaoštravanje situacije na istočnoj liniji fronta zbog intenziviranja ofanzivnih dejstava Oružanih snaga Rusije, koje "postižu taktički uspeh".

 

Razdor između Kijeva i Ukrajinaca! Novi zakon Zelenskog je tačka sa koje nema povratka!

 

PVO hitno potreban!

Kijev traži od svojih partnera da mu pod bilo kojim uslovima predaju sisteme PVO, pre svega sisteme „patriot“, izjavio je ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba.

Foto: Tanjug/AP

Ministar Kuleba

Berlin najveći prijatelj u isporuci oružja Kijevu

Ambasador Ukrajine u Nemačkoj Aleksej Makejev zahvalio je Nemačkoj na odluci da Kijevu isporuči još jedan PVO sistem „patriot“ i istakao vojnu pomoć Nemačke kao primer drugim zemljama koje ukrajinskoj vojsci isporučuju oružje.

- Kada bi partneri koji mogu da pomognu u protivvazdušnoj odbrani pokazali isto takvo liderstrvo kao Nemačka, odavno bismo zaštitili svoje nebo - napisao je Makeev na društvenoj mreži Iks.

Nemački kancelar Olaf Šolc u subotu je saopštio da je Nemačka odlučila da Ukrajini isporuči još jedan sistem „patriot“. Ranije je Berlin Kijevu isporučio dva takva sistema.

 

Sredinom jula Krimski most prestaje da postoji?! Razneće ga 40 "storm šedou-a", Britanci odali veliku tajnu Kijeva

 

Amerika "isporučuje Ukrajinu na tacni" Putinu?! I Rusija će imati dve vojske kakve nema niko?! Surova analiza širi strah Zapadom

 

Čak 120 letelica

Svake nedelje detektuje se oko 120 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblasti gde se nalazi Zaporoška nuklearna elektrana, o ovoj aktivnosti informisan je generalni direktor IAEA Rafael Grosi još u februaru kada je posetio stanicu, saopštio je direktor Zaporoške nuklearke Jurij Černičuk.

- Aktivnost dronova beleži se već duže vreme. Prilikom poslednje posete gospodina Grosija, predočena mu je informacija da se oko 120 neprijateljskih dronova nedeljno detektuje u oblasti gde se nalazi elektrana. Tog trenutka nije bilo direktnog udara ovih dronova na samu lokaciju - rekao je Černičuk za „Prvi kanal“.
 

Nove ekplozije!

U Dnjepropetrovsku su odjeknule eksplozije, javila je agencija Ukrinform.

 

"Propali"

Zamenica ukrajinskog ministra energetike Svetlana Grinčuk izjavila je za američku televiziju „Si-En-En“ da su svi dugogodišnji napori zemlje da se poprave i obnove energetski objekti propali zbog ruskih napada u proteklih nekoliko dana.

 

U Kijevu strah od nevidljivog ruskog projektila! Ni Amerikanci ništa nisu videli! Zakazali i nemački, britanski, francuski sateliti

 

Srušen dron kod Belgoroske

Ruski PVO sistemi su oko 16 časova uništili ukrajinski dron iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

(MAPA) Gori Ukrajina! Putin dao udarno naređenje: Pada i ovo?! Hitno se oglasio šef vojske: Pre 9. maja...

 

Eksplozije širom Ukrajine


U Odesi i Harkovu odjekuju eksplozije, javili su ukrajinski mediji.

 

Au! Greška Zelenskog koštala života više od 160.000 ljudi?! Sada dolazi nešto još dosta strašnije: Hoće li iko ostati živ?!

 

Proglašena vazdušna opasnost

Vazdušna opasnost proglašena je u Dnjepropetrovskoj, Nikolajevskoj, Kirovgradskoj, Sumskoj i Harkovskoj oblasti Ukrajine, pokazuju podaci onlajn-mape Ministarstva za digitalnu transformaciju Ukrajine.

 

(VIDEO) Bukti rat čak i van planete! Izrael i Iran se tuku u svemiru: Snimljen okršaj kakav se retko viđa!

 

Brifing Ministarstva odbrane Rusije

• Sistem protivvazduhoplovne odbrane je u protekla 24 sata uništio tri navođene avio-bombe „hamer“ i JDAM, jedan projektil „hajmars“ i 41 ukrajinsku bespilotnu letelicu.

• Oružane snage Rusije su poboljšale položaj na prednjoj liniji fronta na južnodonjeckom pravcu i porazile ukrajinske snage, koje su izgubile do 150 vojnika.

• Ukrajinska vojska je izgubila do 470 vojnika na donjeckom pravcu tokom proteklog dana.

• Ukrajinska vojska je na belgorodskom pravcu izgubila do 60 vojnika i šest jedinica tehnike.

• Oružane snage Rusije su na kupjanskom pravcu poboljšale položaj na prvoj liniji fronta, Kijev je izgubio do 30 vojnika.

• Na belgorodskom pravcu je ruska vojna grupacija „Sever“ porazila ukrajinske snage u Harkovskoj i Sumskoj oblasti.

• Na avdejevskom pravcu ruska vojska je aktivnim dejstvima poboljšala taktički položaj, a ukrajinske snage su izgubile do 460 vojnika.
 

 

Šta rade ovi?! Tramp šokiran: Završiće se Trećim svetskim ratom! Alarmatna najava bivšeg predsednika odzvanja planetom!

 

Ukrajina granatira Belgorodsku oblast

Ukrajinska armija je više od 30 puta napala teritoriju Belgorodske oblasti tokom protekla 24 sata, saopštio je gubernator tog regiona Vjačeslav Glatkov.

Prema njegovim rečima, na četiri područja Belgorodske oblasti Rusije tokom jučerašnjeg dana je ispaljeno 19 projektila. Region je napadnut i uz pomoć pet bespilotnih letelica, iz kojih je izbačeno 11 eksplozivnih naprava.

 

Svet bruji o ovome! Kako je Rusija povezana sa napadom Irana?! Videli šta Putin radi, pa i oni pokušali! Ali, postoji problem...

 

Uništeno pet dronova iznad Crnog mora

Dežurni ruski sistemi PVO uništili su pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad akvatorije Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
 

 

Mask otkrio šokantnu stvar o Americi i Ukrajini! Znate li šta razmatraju... Gori scenario od ovog ne može da bude!

 

Pripadnici 25. brigade OSU predali su se kao cela jedinica u oblasti Vodjanoje kod Avdejevke (VIDEO)

Devet pripadnika Oružanih snaga Ukrajine obratili su se ruskim vojnicima i položili su oružje.

Zarobljenici kažu da se njihovi komandanti nikada nisu pojavljivali na prvim linijama fronta, a zadaci su dostavljeni „na daljinu putem radio veze“.

 

 

 

Šok za NATO i ceo Zapad! Rusija ima novog saveznika: Dok čitava EU udara na Moskvu, dogodio se neočekivan preokret!

 

Avdejevski pravac: Rusi napredovali zapadno od Tonenkojea, bitka kod Novokalinova (MAPA)

Zapadno od Avdejevke, ruske trupe napreduju na širokom frontu, nadovezujući se na svoj uspeh na liniji Umanskoje-Jasnobrodovka-Netajlovo.

U Umanskoj oblasti, Oružane snage Rusije kreću na zapad, ostalo je manje od kilometra do periferije naselja. Prema pristiglim informacijama, VSU se sprema da se povuče iz južnog dela sela iza umanskog štaba.

Foto: Shutterstock

 

Na poljima između Tonjenjkija i Vodjanja, Oružane snage Rusije su, pod okriljem oklopnih vozila, napredovale u području širine do tri kilometra do dubine do 2,8 kilometara, preuzimajući kontrolu nad nekoliko šumskih pojaseva istočno od Jasnobrodovke. Put koji povezuje Netailovo sa Jasnobrodovkom ostaje udaljen oko dva kilometra.

U oblasti Berdiči, Oružane snage Rusije su očistile severnu periferiju naselja, preuzimajući kontrolu nad preostalim kućama u ulici Centralna. U Semjonovki nema značajnijih promena: borbe se nastavljaju u centralnom delu sela.

Na severnom krilu ruske trupe razvijaju ofanzivu u oblasti Novokalinova. Poslednjih dana uspostavljena je kontrola nad nekoliko šumskih pojaseva na južnoj periferiji sela. Trenutno se jedinice Oružanih snaga Rusije bore u granicama naseljenog mesta u zoni Stepove ulice.

 

Uništeno pet dronova iznad Crnog mora

Dežurni ruski sistemi PVO uništili su pet ukrajinskih bespilotnih letelica iznad akvatorije Crnog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Zaharova: Moskva je upozoravala Švajcarsku da gubi naše poverenje

Rusija je upozoravala Švajcarsku da nastavljanje destruktivne politike može dovesti do nepoverenja u tu zemlju kao dobronamernog posrednika u međunarodnim pitanjima, izjavila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Mi smo u više navrata skretali pažnju švajcarskoj strani na to da neodgovorno praćenje otvoreno neprijateljske politike 'kolektivnog Zapada' prema Rusiji, uključujući pridruživanje svim 'paketima' antiruskih sankcija Evropske unije (a njih je već trinaest), kao i potpuna solidarnost s kijevskim režimom idu protiv deklarisane 'neutralnosti'“, rekla je Zaharova.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05