• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.04.2024

10:10

(VIDEO/MAPA) Ruski upad sa istoka šokirao Ukrajinu! Ovaj grad postaje klanica: Putinova vojska prodire u stambene četvrti!

Reuters

Vesti

(VIDEO/MAPA) Ruski upad sa istoka šokirao Ukrajinu! Ovaj grad postaje klanica: Putinova vojska prodire u stambene četvrti!

Podeli vest

Ruska artiljerija i avijacija cele prošle noći tukli su položaje Oružanih snaga Ukrajine na istočnoj periferiji Časovog Jara i sve vojne objekte u tom gradu zapadno od Bahmuta koji je nekada imao 24.000 stanovnika.

Isto se u talasima nastavilo i tokom dana, u kombinaciji sa jurišnim napadima ruske vojske koja prodire u deo grada Kanal koji se nalazi istočno od kanala Severski Donjeck – Donjeck.

Eksperti smatraju da Časov Jar može ponoviti sudbinu Avdejevke. Imaju u vidu da Oružane snage Ukrajine neće moći da odbrane taj grad, a da će tu izgubiti strateške rezerve.

 

 

 

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski priznao je da su njegove jedinice koje brane Časov Jar „u teškoj situaciji“. u ključnim sektorima fronta.

Vojni analitičar Jurij Podoljaka ovako je opisao situaciju 6. aprila ujutru u Časovom Jaru:

- Noć je za ukrajinske tradicionalno je protekla pod udarima FAB-500 i FAB-1500 sa „krilima“ i granatama artiljerijskih sistema „Msta“, „Božuri“ i „Akacija“.

Foto: Printscreen

 

Jedan od ukrajinskih oficira rekao je za Business Insider: „Udare bombi FAB-1500 ne mogu svi naši momci da podnesu. Na FAB-500 su se navikli, ali FAB-1500 pravi neviđen pakao.”

Prema rečima Podoljake, Rusi na ukrajinske položaje oko Časovog Jara i u gradu sada bacaju desetine visokoeksplozivnih bombi dnevno:

- U završnoj fazi bitke za Avdejevku, na Ukrajince je dnevno padalo po 150 tih bombi. To znači, da sve tek počinje - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija