• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.04.2024

05:28

Da li je ovo kraj rata?! Ameri poručili Zelenskom: Odustani... Obaveštajac otkrio šokantne detalje!

Reuters/ap/shutterstock

Vesti

Da li je ovo kraj rata?! Ameri poručili Zelenskom: Odustani... Obaveštajac otkrio šokantne detalje!

Podeli vest

Mislim da čak i Amerikanci već poručuju Volodimiru Zelenskom da odustane od te fantazije o pobedi na bojnom polju, jer smatraju da ukrajinski predsednik neće pobediti, a oni nemaju više šta da mu daju, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu novinaru Deniju Hajfongu.

- Kada se Viktorija Nuland umešala, došlo je do izvesnog obračuna između Zelenskog i Amerikanaca oko toka ovog rata. Njemu je rečeno da novac, koji je blokiran u Kongresu, neće biti deblokiran u bliskoj budućnosti. Iako je predsedavajući Predstavničkog doma Majk Džonson rekao: 'Ne, zakon nije održiv', demokrate obećavaju da će izvesti 'parlamentarni manevar', ali to će trajati 30 dana. A za tih 30 dana Ukrajina će izgubiti još od 50.000 do 60.000 ljudi, i niko neće doći da ih zameni - kazao je Riter.

Dodaje da vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski radi ono što je bivši glavnokomandujući Valerij Zalužni hteo da uradi, samo Zelenski to sada podržava, jer razume da ne može da dozvoli da njegove akcije budu vođene fantazijama, kao i da realnost na bojnom polju mora da odgovara političkoj stvarnosti.

- Ukrajina nije u ćorsokaku, ona je poražena. To je kolaps ukrajinske vojske i niko ne može da promeni situaciju - poručio je Riter.

On podseća da Rojters nije pisao ni o kakvim Putinovim koracima, već o panici na Zapadu oko toga kako da nađe izlaz iz cele te situacije.

- Postoje ideje, koje su tamo predložene i koje su plod mašte, ali ono čemu se zaista govori je da stvori u umovima ideju dogovornog rešenja. Navodi se da se ovaj rat neće završiti vraćanjem svih teritorija u granicama iz 1991. Ukrajini i izbacivanjem Rusa sa Krima. Završiće se samo prema rezultatima dogovora koji će biti postignuti tokom pregovora i, najverovatnije, ti sporazumi će podrazumevati prenos svih teritorija Rusiji, koje ona trenutno zauzima - istakao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)
Live TV

Jezivi planovi NATO-a za Republiku Srpsku konačno obelodanjeni! Zapad bi voleo da od Balkana napravi crnu rupu koju može da kolonizuje! (VIDEO)

Šta smera NATO u Republici Srpskoj? Engleski lord Mark Lankaster sastavio je izveštaj o tome kakvi su planovi i interesi NATO-a na zapadnom Balkanu. Ovde je predloženo da se uvedu ograničenja za RS koja su dovedena do neprepoznatljivosti. U emisiji "Info jutro", gost je bio novinar Duško Vukajlović koji je govorio o planovima NATO-a za zapadni Balkan, Republiku Srpsku, ali i Srbiju.

31.05.2024

08:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija