• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2024

11:40

Udar na Rusiju sa juga! Opasan potez SAD i EU! Moskva hitno reagovala: Doneli su destrukciju...

Shutterstock, PngWing

Vesti

Udar na Rusiju sa juga! Opasan potez SAD i EU! Moskva hitno reagovala: Doneli su destrukciju...

Podeli vest

Sastanak Jermenije, Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država izaziva zabrinutost u Rusiji, jer Brisel i Vašington direktno govore o antiruskoj prirodi takvih događaja, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ranije je u Jerevanu objavljeno da sastanak zakazan za 5. april između šefice Evropske komisije  Ursule fon der Lajen, američkog državnog sekretara Antonija Blinkena i jermenskog premijera Nikola Pašinjana nije usmeren protiv bilo koje treće strane.

- Ovakvi događaji izazivaju zabrinutost u Rusiji, jer predstavnici SAD i EU direktno poručuju našim partnerima da je njihov glavni fokus isključivo protiv Rusije. Oni to kažu direktno, u otvorenom tekstu - napisala je Zaharova.

Ona je napomenula da takvi sastanci izazivaju zabrinutost i u regionu, jer oni nisu usmereni na mir između Bakua i Jerevana, već na uvođenje Zapada sa njegovim destruktivnim pristupima na Južni Kavkaz, stvaranje novih linija podele tamo, terajući zemlje regione da prate antirusku agendu i da im uništi veze sa Moskvom.

- Zašto se zvanični Jerevan pravi da ne razume o čemu se radi, veliko je pitanje. Uostalom, Jermenija se pred očima celog sveta pretvara u instrument za sprovođenje izuzetno opasnih planova kolektivnog Zapada, koji potpuno su u suprotnosti sa fundamentalnim interesima jermenskog naroda - naglasila je Zaharova.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija