• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: indiatimes.com

06.03.2024

21:21

Tinejdžer živi u vozovima već godinu i po! Kupio je godišnju kartu za Dojče Ban i sada neprekidno putuje, živi i istražuje...

pixabay.com/Platforma X

Vesti

Tinejdžer živi u vozovima već godinu i po! Kupio je godišnju kartu za Dojče Ban i sada neprekidno putuje, živi i istražuje...

Podeli vest

Putovanja su kao lek, redovno žudimo za njima da udahnemo svež vazduh i pobegnemo od svakodnevnih rutina. Međutim, odmor se često čini prekratkim, jer ga moramo uskladiti sa našim radnim rasporedom. Ali, izgleda da je ovaj tinejdžer iz Nemačke uspeo, u suštini stalno putujući!

Lasi Stoli (17) iz Nemačke prihvatio je jedinstven način života tako što je obezbedio jednogodišnju kartu za nemačke vozove po ceni za mlade od 5.888 evra što mu je omogućilo neograničen pristup vozovima prve klase. Tinejdžer tako poslednjih 18 meseci neprekidno putuje, živi i  istražuje Nemačku u vozovima Dojče Bana, koristeći svoju neograničenu godišnju železničku kartu.

Kaže da je pre nego je krenuo u avanturu morao  da ubedi svoje roditelje da podrže njegov san. Kada su pristali, Stoli je očistio svoju sobu i prodao većinu svoje imovine o krenu na put. Do sada je prešao 500.000 kilometara, putujući oko 600 milja dnevno. 

Stoli radi kao softverski inženjer, a da bi mogao da upravlja radom u vozu treba se malo naviknuti. On tako danima zauzima mesto u vozu za stolom kako bi mogao da sedi i radi, a noću se povlači u kabinu prve klase. 

Otkriva da zbog ograničenog prostora za skladištenje pakuje samo četiri majice, dva para pantalona, jastuk za vrat i ćebe, a tuširaa se u javnim toaletima. Kada su obroci u pitanju, kupuje artikle iz supermarketa, ili koristi besplatne bifee na većim železničkim stanicama

- Imam mnogo slobode i mogu svaki dan da odlučim gde želim da idem, da li na Alpe, u veliki grad ili na more. Potpuno sam fleksibilan - jasan je on 

Na početku mui je prilagođavanje ovom posebnom načinu života predstavljalo izazov, sa nedovoljno sna u vozu noću, što je dovelo do toga da  često zadrema tokom dana. Kaže da je povremeno i propuštao vozove, ostajući na nepoznatim železničkim stanicama. 

Anketa

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Svet bruji o Srbinu, vunderkind bacio sve u trans! Hvalospevi posle nestvarne noći za potencijalnog "orla"
Fudbal

Svet bruji o Srbinu, vunderkind bacio sve u trans! Hvalospevi posle nestvarne noći za potencijalnog "orla"

Mladi fudbaler Aleksandar Pavlović (19), bio je jedan od ključnih igrača za Bajern Minhen u pobedi od 3:0 u osmini finala Lige šampiona protiv rimskog Lacija. Svetski, a posebno nemački mediji se pitaju da li će nakon generacije Tomasa Milera, Holgera Badštubera i Davida Alabe, upravo on biti prvi igrač koji će iz omladisnke škole nemačkog giganta napraviti bum na fudbalskoj pozornici.

06.03.2024

10:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija