• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Skaynews

15.02.2024

21:00

(VIDEO) Dejvid Kameron može da je 'poljubi u dupe'! Američka kongresmenka jasna, Zelenski neće dobiti pare za rat sa Putinom!!

EPA

Vesti

(VIDEO) Dejvid Kameron može da je 'poljubi u dupe'! Američka kongresmenka jasna, Zelenski neće dobiti pare za rat sa Putinom!!

Podeli vest

Republikanska kongresmenka Mardžori Tejlor Grin poručila je ministru spoljnih poslova Velike Britanije da može da je "poljubi u dupe", reagujući tako na njegov zahtev da Kongres odobri pomoć Ukrajini, ali i na poređenje Putina sa Hitlerom!

Tejlor Grin je je vatrena pristalica Donalda Trampa, čiji politički stil oponaša, a izabrana je u Kongres 2020. godine i brzo je postala i moćna - i glasna igračica u Republikanskoj stranci. Poznata je pod svojim inicijalima MTG, a za sebe kaže da je ponosna Amerikanka. Američku javnost, ali i tzv duboku državu digla je na noge kada je opravdala pobunu na Kapitolu od 6. januara, tvrdeći da bi pobunjenici pobedili i da bi bili naoružani da ju je ona organizovala. Grinova se žestoku sukobljavala sa Belom Kućom i Bajdenom zbog ponašanja tokom epidemije Kovida. Tada je naredbu o obaveznom nošenju maski i vakciaciji protiv COVID-19 uporedila sa progonom Jevreja tokom Holokausta.

Podsetimo, paket finansiranja Ukrajine od 61 milijarde dolara (49 milijardi funti) prošao je kroz Senat, ali se suočava sa neizvesnom budućnošću u Predstavničkom domu, gde se republikanci imaju većinu i protive se zakonu.

Sukob sa Kameronom eksplodirao je posle članka Engleza za američku političku veb stranicu Hil u kojem je pozvao Vašington da glasa za paket zarad globalne bezbednosti. On je doslovno rekao: "Ne želim da pokažemo slabost kao onu pokazanu protiv Hitlera 1930-ih. Koštao nas je mnogo više života da zaustavimo njegovu agresiju. Ne želim da pokažemo slabost protiv Putina kao 2008, kada je napao Gruziju, ili 2014, kada je zauzeo Krim i veći deo Donbasa, da bi nas koštao mnogo više sa svojim agresijom 2022. Želim da pokažemo snagu iskazanu od 2022. godine, pošto je Zapad pomogao Ukrajincima da oslobode polovinu teritorije koju je zauzeo Putin, a sve bez gubitka osoblja NATO".

Upitana o njegovim komentarima u sredu, Tejlor Grin je za Skaj njuz poručila: "Dejvid Kameron mora da brine o svojoj zemlji i, iskreno, može da me poljubi u dupe".

Sugerisala je da je poređenje odbijanja da se glasa za finansiranje Ukrajine sa smirivanjem Hitlera 1930-ih "nepristojno prozivanje i da ne cenim tu vrstu jezika". U postu na platformi X navela je dodatno da je ništa neće "naterati da finansiram rat u Ukrajini".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija