• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

10.02.2024

13:29

Ovo nije slučajno?! Odmah posle Putinovog intervjua Mask poslao žestoku poruku Bajdenu!

EPA

Vesti

Ovo nije slučajno?! Odmah posle Putinovog intervjua Mask poslao žestoku poruku Bajdenu!

Podeli vest

Američki preduzetnik Ilon Mask osudio je izjavu predsednika SAD Džozefa Bajdena koji je kritikovao Kongres zbog nespremnosti da podrži Ukrajinu.

"Vreme je da se zaustavi taj mlin za meso", napisao je Mask na društvenoj mreži "Iks", imajući u vidu sukob u Ukrajini.

Po njegovom mišljenju, to je trebalo da se uradi još pre godinu dana. Mask je ovo objavio dan posle intervjua ruskog predsednika Vladimira Putina američkom novinaru Takeru Karlsonu u kojem je naveo da je Rusija od početka sukoba u Ukrajini spremna da pregovara.

Ranije je šef Bele kuće na sastanku sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom rekao da je "nesposobnost Kongresa da podrži Ukrajinu, ako se to dogodi, blizu kriminalnog zanemarivanja“. Bajden je istakao da je to "nečuveno".

 

 

Gornji dom Kongresa SAD trenutno razmatra nacrt zakona o izdvajanju iz budžeta sredstava za pomoć američkim saveznicima, uključujući Ukrajinu, za koju Bajden traži 60 milijardi dolara.

Mask je prethodno kritikovao paket nacrta zakona američkog Senata, koji predviđa izdvajanje više sredstava za pomoć Ukrajini, nego za zaštitu sopstvenih granica od najezde ilegalnih migranata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Glup potez!" Mask odgovorio na Putinovu izjavu!
Planeta

"Glup potez!" Mask odgovorio na Putinovu izjavu!

Američki milijarder Elon Mask složio se sa izjavom ruskog predsednika Vladimira Putina da su Sjedinjene Američke Države napravile grešku sa dolarom. To je i objavio na svojoj stranici na društvenoj mreži X.

09.02.2024

11:12

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu
Društvo

Vesić najavio: Do kraja godine dva nova leta Er Srbije za Kinu

„Er Srbija je dobila dozvole kineskih vazduhoplovnih vlasti kojima se potvrđuje pravo letenja između Beograda i Šangaja dva puta nedeljno, a između Beorada i Gvandžo tri puta nedeljno, sa periodom važenja dozvola od tri godine”, izjavio je ministar građevinarstva, saobraća i infrastrukture Goran Vesić gostujući u jutarnjem programu TV Prva. 

09.05.2024

10:39

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Govori srpski, potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!
Društvo

Naša kineskinja ima samo kinesko državljanstvo - Govori srpski, potpisuje se kao Ana Guo Stojković, a odrasla je u Leskovcu!

Ana Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.a Guo od svog četvrtog meseca živi u porodici Stojković u selu Oraovica kod Leskovca. Voli da kaže da je privilegovana jer ima dve porodice. Bolje govori srpski od kineskog, ali ima samo kinesko državljanstvo. Danas je student prve godine FON-a u Beogradu.

09.05.2024

10:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija