• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.02.2024

07:40

Šta će reći Amerika?! Putinova ponuda koja se ne odbija! Usred intervjua sa Karlsonom poslao jasnu poruku Vašingtonu!

EPA/Shutterstock

Vesti

Šta će reći Amerika?! Putinova ponuda koja se ne odbija! Usred intervjua sa Karlsonom poslao jasnu poruku Vašingtonu!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je u nedavnom intervjuu američkom novinaru Takeru Karlsonu da bi oslobađanje novinara “Volstrit žurnala” Evana Gerškoviča, optuženog za špijunažu u Moskvi, moglo biti moguće u zamenu za ruskog zatvorenika Vadima Krasikova.

Putin nije pominjao Krasikova po imenu, ali je govorio o osobi koja je „zbog patriotskih osećanja eliminisala razbojnika u jednoj od evropskih prestonica“.

Putin je naglasio da ruske i američke specijalne službe pregovaraju o ovom slučaju i da su postigle određeni napredak. On je takođe istakao da su razgovori u toku putem specijalnih kanala i da veruje da se dogovor može postići.

Ubistvo Zelimhana "Tornike" Hangošvilija (40), gruzijskog državljanina čečenske nacionalnosti u avgustu 2019. godine, izazvalo je gnev u Nemačkoj i podstaklo diplomatske tenzije između Rusije i Nemačke. To je podstaklo nemačku vladu da protera dvoje ruskih diplomata i recipročan odgovor Moskve.

Sud je Krasikova proglasio krivim za ubistvo i osudio ga na doživotnu kaznu zatvora. Sudije su u obrazloženju presude navele da Krasikov snosi “posebno tešku odgovornost” za ubistvo, što znači da neće imati pravo na automatski uslovni otpust nakon 15 godina, što je uobičajeno u Nemačkoj.

Zvanični Kremlj je tvrdnje o umešanosti Rusije u ubistvo u Berlinu nazvao "apsolutno neosnovanim".

Slučaj Evana Gerškoviča

Evana Gerškoviča su optužili da je pokušao da dođe do ruskih odbrambenih tajni, dok on i “Volstrit žurnal” odbacuju ove optužbe. Američka vlada ga je proglasila nezakonito pritvorenim, a prošlog meseca je produžen njegov pritvor za još dva meseca.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!
Izbori 2024

Svi su isti! Glas za Manojlovića je glas za to da su Srbi genocidni - Savo potvrdio koaliciju sa listom “Biram borbu”, čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid!

Kandidat za gradonačelnika Beograda pokreta "Kreni-promeni" Savo Manojlović priznao je da je napravio koaliciju sa listom "Biram borbu" koju čini šest stranaka iz nekadašnje "Srbije protiv nasilja" - Zeleno-levi front, Ne davimo Beograd, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Ekološki ustanak - Ćuta, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije - a čiji lideri tvrde da je Srebrenica genocid.

23.05.2024

08:41

Vesti

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!
Politika

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Ovo su svi detalji o glasanju UN o sramnoj rezoluciji o Srebrenici!

Danas se održala jedna od najvećih borbi za pravdu srpskog naroda. U 16 časova održano je glasanje na Generalnoj skupštini UN o rezoluciji o Srebrenici čiji su glavni predlagači Ruanda i Nemačka. Sramna rezolucija je usvojena, ali sa mnogo manjim brojem glasova "za" od onog koji su njeni sponzori očekivali. Brojni gosti Informer TV tokom čitavog dana govorili su na ovu temu u specijalnoj emisiji.

23.05.2024

12:21 >> 22:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija