• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.02.2024

07:00

Amerika propada! Putin Zapadu preko Karlsona poslao skrivenu poruku!

printscreen

Vesti

Amerika propada! Putin Zapadu preko Karlsona poslao skrivenu poruku!

Podeli vest

Putin je u intervjuu Karlsonu zapravo poručio američkom establišmentu da se pomiri sa time da SAD propadaju. On je izneo niz podataka koji govore o tome.

- Zemlje BRIKS-a, kojim ove godine predsedava Rusija, uglavnom se veoma brzo razvijaju. Ako me sećanje ne vara, 1992. udeo zemalja G7 u svetskoj ekonomiji iznosio je 47 odsto, dok je 2022. bio, mislim, nešto više od 30 procenata. Zemlje BRIKS-a su 1992. činile samo 16 odsto, ali sada je njihov udeo veći od G7.

To nema nikakve veze sa događajima u Ukrajini. To je zbog trendova globalnog razvoja i svetske ekonomije. A to je neizbežno. To će nastaviti da se dešava. To je kao zraci Sunca. Ne možete sprečiti izlazak sunca. Morate se prilagoditi tome.

Kako se SAD prilagođavaju? Pomoću silnih sankcija, pritisaka, bombardovanja i upotrebe oružanih snaga. Tu se radi o samoumišljenosti. Vaš politički establišment ne shvata da se svet menja pod objektivnim okolnostima. A da bi neko sačuvao svoj nivo, čak i ako neko teži dominaciji, on mora donositi prave odluke na kompetentan i blagovremen način. Brutalne akcije su kontraproduktivne. To je očigledno, činjenica je - kazao je Putin.

On je zatim uporedio SAD sa drevnim Rimskim carstvom, koje je propalo.

- Svetska zajednica se razvija u skladu sa prirodnim zakonima, a ti zakoni su takvi kakvi jesu. Tako je oduvek bilo. Neke nacije i države su se uzdigle, ojačale i bivale brojnije, a zatim su napustile međunarodnu scenu, izgubivši status na koji su navikle. Ima mnogo primera, od Džingis-kana do Rimskog carstva.

Čini se da nikada u istoriji čovečanstva nije postojalo ništa slično Rimskom carstvu. Ipak, potencijal varvara je postepeno rastao, kao i njihovo stanovništvo. Uopšte, varvari su jačali i počeli da se ekonomski razvijaju, kako bismo to danas rekli. To je na kraju dovelo do kolapsa Rimskog carstva i režima koji su nametnuli Rimljani. Međutim, trebalo je pet vekova da se Rimsko carstvo raspadne. Razlika u odnosu na ono što se sada dešava jeste u tome što se promene dešavaju mnogo brže nego u rimsko doba - zaključio je Putin.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12