• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.02.2024

12:54

(FOTO) Orban podlegao pritisku? Isplivala fotografija sa sastanaka u Briselu: Izraz lica sve govori

Reuters

Vesti

(FOTO) Orban podlegao pritisku? Isplivala fotografija sa sastanaka u Briselu: Izraz lica sve govori

Podeli vest

Evropska unija odobrila je novi paket pomoći Ukrajini u vrednosti od 50 milijardi evra.

Međutim iako se očekivalo da će Orban ostati dosledan svom prvobitnom stavu, izgleda da je na kraju podlegao pritiscima, tvrdi Gardijam posle niza sastanaka sinoć i jutros sa italijanskim, francuskim i nemačkim premijerom. Da je pritisak bio ogroman na mađarskog premijera dokazuje i fotografija sa sastanka.

Foto: telegram.com/printscreen

Sastanak lidera EU

Predsednik Saveta EU Šarl Mišel, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i lideri Francuske, Nemačke i Italije održali su sastanak iza zatvorenih vrata sa mađarskim premijerom.

Sastanak je potom proširen i na druge lidere, uključujući holandskog premijera Marka Rutea, poljskog premijera Donalda Tuska i belgijskog premijera Aleksandra De Krua.

Šarl Mišel, predsednik Evropskog saveta, saopštio je da je postignut dogovor o 50 milijardi evra pomoći Ukrajini sa čim se složilo svih 27 lidera te dodao da "ovo osigurava stabilno, dugoročno, predvidljivo finansiranje Ukrajine".

Podsetimo, dogovor je postignut nakon što su jutros najuticajniji političari iz bloka razgovarali sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Orban je stavio veto na sporazum tokom samita u decembru. Mišelovo saopštenje pokazuje da su čelnici uspeli da ga razuvere.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)
Izbori 2024

Bojkot opozicije propao! Idu na izbore sa onima koji ne idu na izbore! (VIDEO)

Jučerašnji dan u Narodnoj skupštini doneo je neke veleobrte na srpskoj političkoj sceni. Deo opozicije koji tobož bojkotuje izbore 2. juna, na čelu sa Draganom Đilasom i Milošem Jovanovićem, razotkriven je od strane Zorana Lutovca i Aleksandra Jovanovića Ćute, koji su im se javno zahvalili na tome što izlaze na izbore sa njima!

11.05.2024

18:59

Vesti

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici
Politika

Vlada Crne Gore usvojila amandmane o Srebrenici

Vlada Crne Gore večeras je na telefonskoj sednici usvojila informaciju o amandmanima Crne Gore na Rezoluciju o Srebrenici, i naložila Ministarstvu spoljnih poslova da u ponedjeljak pošalje amandmane predlagaču, a u njima se navodi da je odgovornost za zločine isključivo individualna i da ne može targetirati narod ili države.

11.05.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija