• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

21.05.2024

23:00

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

OMRI GLAZER (7) - Odlićno je reagovao golman Crvene zvezde već u trećem minutu, kada je Vojvodina imala šansu. Izašao je tačno gde treba i uhvatio loptu. Da tada nije dobro procenio, mogla je utakmica da ode u potpuno drugom smeru. Velike mu zasluge pripadaju za to što se Zvezda okitila i trofejom Kupa. I u finišu prvog poluvremena imao je jednu paradu. Srećom po beogradske crveno-bele, ta lopta je išla pored gola. U nastavku je takođe dobro branio, mada nije ni imao preterano posla, jer je Zvezda bila vrlo konretna i nije dozvoljavala nikakva iznenađenja. 

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

SRĐAN MIJAILOVIĆ (6,5) - Desni bek je pozicija koja je Mijailoviću dodeljena u Zvezdi i on se tu lepo snašao. Međutim, nije ovo bila njegova utakmica za pamćenje. Požrtvovano se borio, često jurio igrače Vojvodine po celoj polovini terena. Nije ovo bila njegova utakmica iz snova, ali korektno je to zatvorio i neće imati ko šta da mu zameri. Zajedno sa saigračima, zasluženo je podigao pehar i okitio se medaljom. Ono što mu fali u znanju, nadoknađuje iskustvom.

 

UROŠ SPAJIĆ (8) - Prvo poluvreme bilo je prilično ujednačeno i tu je odbrana Crvene zvezde imala malo više posla. Sve što je bilo do Spajića korektno je odradio. Bilo ga je i u napadu. Upravo iz jedne situacije kada je trebalo nadskočiti protivničke igrače, on je dao gol. Šta više tražiti od štopera. Baš kao i cele sezone, bio je šraf sigurnosti. Kada je on na lopti, znaju dobro saigrači da mu je niko neće uzeti. Odlična sezona i nije slučajno što ga je Piksi uvrsio na širi spisak reprezentativaca za predstojeće Evropsko prvenstvo. 

 

ALEKSANDAR DRAGOVIĆ (7) - Kada ekipa odigra utakmicu bez primljenog gola i osvoji trofej, onda to znači da je odbrana dobro odradila svoj posao. Kao pravi kapiten ponašao se Dragović, dirigovao na terenu, sugerisao saigračima šta bi trebalo da rade, a i sam odraživao ono za šta je plaćen. Gest kojim je kupio navijače je prilikom izmena, kada su na teren ulazili Kanga i Katai, prišao je obojici i poljubio ih, valjda za sreću. Uz Spajića, činio je da Omri Glazer ima jako malo posla. 

 

MILAN RODIĆ (7) - Nezahvalno bi bilo ovom momku uputiti bilo šta osim pohvale. Ma koliko mu teško bilo, padala kiša ili grad, bio povređen ili ne, on će uvek naći načina da igra za Zvezdu. Dobro je reagovao kod Šerifovog gola, on je primio taj pas iz daljine i - niej bio u ofsajdu. Možemo da diskutujemo je li posle 60. minuta osetio umor, da li je i dalje imao snage da igra, ali Milojević očigledno više voli i umornog Rodića nego nekog drugog na njegovoj poziciji.

Foto: Starsportphoto©

 

 

MARKO STAMENIĆ (do 75. minuta) (7) - Kup je takmičenje u kojem ne postoji pravilo o bonus igračima, a Milojević je ipak dao poverenje mladom vezisti. To samo znači da je bio uveren da će igrač sa Novog Zelanda pod kontrolom da drži sredinu terena, što je i uradio. Niko nije mogao da ga prođe. U 75. minutu zamenio ga je Aleksandar Katai. Verovatno je trenerova ideja bila da ofanzivnije krene u meč preostalih 25 minuta. Stamenić je bio vrlo korektan. 

 

IN BOM HVANG (6,5) - Neočekivano, Hvang je u meč ušao malo slabije. Uglavnom se izdvajao po dobrim, jednostavnim, brzim reakcijama, a ovaj put to nije bio slučaj. Izgubio je nekoliko duela, protivnički igrači su mu uzimali loptu, ali nije posustao nijednog trenutka. U drugom poluvremenu bolje je reagovao. Neumorno se kretao, pratio igru, zajedno sa Kangom zatvarao sredinu terena. Kada se podvuče crta, on je važan Zvezdin igrač, čak i kada nije njegov najbolji dan. 

 

OSMAN BUKARI (do 75. minuta) (6,5) - Prerano se obradovao ovaj momak kada mu je sredinom drugog poluvremena poništen gol zbog ofsajda. On se na sebi svojstven način brzo našao ispred Carevića. Nekoliko puta tokom meča imao je prepoznatljive sprinteve, mada nijedan nije rezultirao konkretnom opasnošću po gol rivala. U 75. minutu zamenio ga je Gelor Kanga. Recimo da nije najzaslužniji, ali je učestvovao u osvajanju ovog trofeja. 

 

MIRKO IVANIĆ (8,5) - Simbolično, obvaj gol Mirka Ivanića mogao bi da bude personifikacija svega što je radio za tim cele sezone. Bio je i duša i srce i motor i pokretač ekipe. Mnogo puta tim je pobeđivao preko njegovih leđa. U istom ritmu nastavio je do kraja meča. pokrivao je sve, od Craevićevog do Glazerovog gola i saigrači su mogli da se oslone na njega. Veliki je njegov doprinos za četvrtu duplu krunu. 

Foto: Starsportphoto©

 

 

PITER OLANJINKA (6,5) - Njegov posao prvenstveno je da daje golove, ali i bez toga bio je solidan u Loznici. Zajedno sa Rodićem vodio je računa po levoj strani, stizao je ono što levi bek nije mogao, ali tome i služe saigrači. Nije "prodao" trenera koji mu je ukazao poverenje i definitivno nije bila greška što se našao u startnih 11. U dva navrata se dobro nosio sa Njegošom Petrovićem, a jednom mu je loptu izeo pošto ga je sustigao iza leđa. Svakako će mu u lepom ćešanju ostati ova utakmica. 

 

ŠERIF NDIJAJE (7,5) - VAR mu je poništio gol za koji se da diskutovati je li bio ofsajd (loptu je primio Rodić, a nije on bio u ofsajdu nego saigrači koji nisu uticali na igru), a to ne menja činjenicu da je Šerif uradio sve kako treba. Prevario je Carevića i dao gol, koji je posle duže provere - poništen. Prethodno, kod gola Ivanića, odlično je sve odradio i asistirao vezisti kod pogotka. Definitivno jedan od najboljih na terenu. Zbog načina na koji je slavio gol dobio je žuti karton, ali to mu ne možemo uzeti za zlo, jer u ovakvim mečevima igrače ponesu emocije. U nastavku mu je poništen još jedan pogodak, takođe zbog ofsajda. 

GELOR KANGA (od 75. minuta) - Bez konkretnog učinka. 

ALEKSANDAR KATAI (od 75. minuta) - Bez konkretnog učinka. 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)
Izbori 2024

Palma slavi pobedu na izborima: Hvala Jagodincima! (FOTO)

Na lokalnim izborima u Jagodini ubedljivu pobedu odnela je lista “Dragan Marković Palma – Jedinstvena Srbija - Ivica Dačić – SPS” sa 56,98% glasova, druga je lista “Aleksandar Vučić – Jagodina sutra” 25,47 %, treća “Maja Radojičić – Jagodina zaslužuje bolje” sa 6,49 % i četvrta “Mi snaga naroda – prof dr Branimir Nestorović” sa 4,07%, dok ostale dve liste nisu prešle cenzus. “

03.06.2024

12:17

Vesti

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini
Politika

Delegacija Narodne skupštine Srbije u poseti Kini

Delegacija Narodne skupštine Srbije doputovala je danas u Peking, gde će učestovati na Četvrtom sastanku Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa (SK SKNK), jednog od najvažnijih organa vlasti u Narodnoj Republici Kini.

03.06.2024

11:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija