• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Bild.de/ZDF

10.01.2024

14:57

Oglasio se vođa nemačkih seljaka i žestoko napao vladu u Berlinu! Jednom rečenicom sve objasnio!

Reuters/EPA

Vesti

Oglasio se vođa nemačkih seljaka i žestoko napao vladu u Berlinu! Jednom rečenicom sve objasnio!

Podeli vest

Joakim Rukvid, predsednik Nemačkog udruženja poljoprivrednika (DBV), najavio je u sredu ujutru dalje proteste protiv vladine politike koja je krenula u "kresanje" subvencija ovom sektoru, pre svega kada je reč o dizel gorivu za poljoprivredne mašine.

Poljoprivrednici su već ozbiljno pogođeni budžetskim rezovima, pritom EU daje milijardu evra manje nego ranije, podseća Bild.

Rukvid je ustupak "semafor" koalicije po nekim tačkama nazvao "trulim kompromisom", rekavši da je "stanovništvo je na strani poljoprivrednika - jer političari više ne slušaju narod".

"Predsednik seljaka" se protivi "politici iz Berlinskog balona", rekavši da "vladu savetuju ljudi koji nikada nisu radili, nikada se nisu oznojili".

Savezna vlada mora više da sluša one koji održavaju Nemačku u svakodnevnom radu. A to uključuje i poljoprivrednike - poručio je Rukvid.

Na koga šef nemačkih farmera misli pod "berlinskim balonom"? Iza izraza stoji optužba da političari i njihovi savetnici (državni službenici, državni sekretari, lobisti, konsultantske agencije) nemaju mnogo veze sa stvarnim životom u Nemačkoj.

 

 

Prema podacima iz 2023. godine, minimum jedan od četiri parlamentaraca studirao je pravo ili srodni fakultet. Poređenja radi: u celoj zemlji, udeo advokata/poreskih savetnika je samo 1,4 odsto. Gotovo svaki treći poslanik je ranije radio za državu (kao nastavnik, administrativni pomoćnik..). Samo 22 poslanika su samostalne zanatlije (3 odsto). Sve u svemu, samo 8,3 odsto poslanika je ranije bilo zaposleno u trgovini, zanatstvu ili industriji. U celoj zemlji u ovom sektoru zaposleno je 36 odsto radno aktivnog stanovništva.

Predsednik DBV ostavio je otvorenim pitanje kada bi demonstracije i blokade farmera mogle da se okončaju.

- Savezna vlada ima u svojim rukama rešenje i prekid štrajka ustupcima - poručio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija