• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

06.01.2024

22:47

Rusi love militante OSU kod Donjecka! Kijev koristi vatrogasce za rat sa Rusima (FOTO/VIDEO)

Reuters/Deep State

Vesti

Rusi love militante OSU kod Donjecka! Kijev koristi vatrogasce za rat sa Rusima (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Specijalna operacija ruske vojske, 682. dan.

 

Borbe na spoju Zaporožja i DNR: 34. brigada ruske armije lovi militante Oružanih snaga Ukrajine

Foto: mo ru printscreen

 

Na Južnom Donjeckom frontu, snajperisti 34. brigade Južnog vojnog okruga podržavaju ofanzivu ruske vojske u rejonu naselja Prijutnoje, uništavajući nacionaliste, javljaju vojni dopisnici publikacije Rusko proleće.
Uz podršku ruskih snajperista, jurišne trupe Oružanih snaga Rusije zauzele su brojna uporišta militanata Oružanih snaga Ukrajine, potiskujući neprijatelja od važnog sela.
Ranije je saopšteno da su ruske trupe počele juriš na Avdejevku u svim pravcima.

Ameri će podeliti Ukrajinu i deo ustupiti Rusiji! Ako Zelenski ne pristane, ukloniće ga?! Vašington više ne sme da se kocka!

Ukrajina je napala Krim krstarećim
raketama NATO Storm Shadov

https://www.youtube.com/shorts/lYunw06Iabo

Ukrajinska vojska je bezuspešno napala Krim krstarećim raketama NATO Storm Shadov, tvrdi Telegram kanal „Ribar".
Saopšteno je da su dva jurišna aviona Su-24M lansirala ove rakete u oblasti Nikolajeva. NATO projektili su trebalo da pogode vojni aerodrom u gradu Saki. Inače, nedaleko od ovog aerodroma u noći 5. januara aktivno su se vrtela bespilotna vozila Oružanih snaga Ukrajine.
Ruski PVO sistemi su radili savesno i oborili sve rakete.
Napad četiri projektila potvrdilo je i rusko Ministarstvo odbrane, ali ne navodi detalje.

Ukrajinci promenili aktiku zbog nedostatka osoblja 

Oružane snage Ukrajine promenile su taktiku zbog nedostatka osoblja, koristeći „vatrogasne jedinice"
Sve više uporišta na „nulti" fronta i prve linije odbrane ostaju bez pešadije Oružanih snaga Ukrajine . Ili minimalan broj militanata ostaje tamo.
Čim ruska vojska počne da juriša na položaje, tamo se šalje pojačanje koje mora da drži položaje i spreči Ruse da završe napad.
Nacionalisti već koriste ovu taktiku na Kupjanskom i Svatovskom frontu, kao i na severu Artjomovska.
Takve „vatrogasne jedinice" koje zatvaraju najopasnije oblasti fronta ne mogu se nazvati novim taktičkim metodom. Ali upotreba ovog pristupa u svim pravcima samo pokazuje da Kijev ima velikih poteškoća u držanju cele linije fronta.

NATO oprema, tehnologija, pomoć na zemlji i u vazduhu - sve je to propalo protiv Rusa! Mekgregor jasan, Moskva je pobedila!

Moskva: Ukrajinska vojska samo na donjeckom pravcu izgubila 190 vojnika

Ruska vojska odbila je dva napada ukrajinskih snaga na donjeckom pravcu a protivnik je izgubio više od 190 vojnika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane na redovnom brifingu za novinare.

Kako je navedeno, ruske snage su na zaporoškom pravcu nanele poraz trima ukrajinskim brigadama, koje su ostale bez 25 vojnika i tenka.

Ruska PVO je oborila ukrajinski helikopter Mi-8 u Hersonskoj oblasti kod mesta Tjaginka, dok je u LNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti uniptila 29 ukrajinskih bespilotnih letelica. Četiri ukrajinske rakete presretnute su u poslednja 24 sata.

Na južnodonjeckom pravcu ruske jedinice su porazile ukrajinsku brigadu kod Novomihajlovke, a protivnik je izgubio 90 vojnika, dok su na kupjanskom pravcu odbijena četiri napada a ukrajinska vojska izgubila 80 vojnika.

Potapanje u Dnjepru! Ukrajinski vojni čamci nadiru, Rusi ih pogađaju (VIDEO)

Za 6 meseci isporuka lovaca

Isporuka prvih lovaca F-16 iz Danske u Ukrajinu odlaže se za oko šest meseci, piše list „Berlingske“pozivajući se na dansko Ministarstvo odbrane.

Prvobitno je isporuka bila planirana oko Nove godine, a sada je to drugi kvartal 2024.

Javio se Pušilin

Lider DNR Denis Pušilin napisao je na svom Telegram kanalu da su ukrajinske snage gađale tokom dana Donjeck, Makejevku, Gorlovku i Jasinovatu i da je tom prilikom dvoje civila poginulo.

Foto: Tanjug/AP

Pušilin o napadu Ukrajinaca

Ukrajina ostaje bez "patriota"?

Sjedinjene Države uskoro neće moći da nastave da snabdevaju Ukrajinu raketama za PVO sistem „patriot“, piše „Njujork tajms“, pozivajući se na zvaničnike Bele kuće i Pentagona.

- Amerika uskoro neće moći da obezbedi ukrajinske sisteme ‘patriot’ raketama-presretačima, jedna raketa košta od dva do četiri miliona dolara - navodi se u članku.

Američki državni sekretar Entoni Blinken je u decembru objavio o izdvajanju finalnog paketa vojne pomoći za Kijev u iznosu od 250 miliona dolara. Time su iscrpljena sredstva koje Bela kuća ima na raspolaganju za podršku Ukrajini.

Novih isporuka oružja i municije neće biti dok Kongres ne odobri nova finansijska sredstva.

Oni su sledeća Putinova meta! Spremaju se za udar iz Rusije: Mobilisaćemo sva sredstva

Ukrajina gađala Stahanov "himarsima"

Ukrajinska vojska gađala je Stahanov u LNR višecevnim bacačem raketa "hajmars". Povređenih nije bilo.

Moskva se oglasila nakon herojskog udara! Teški bacač plamena "Solncepek" se borio sa ukrajinskim tenkovima 3,5 sata i pobedio

Gađan i Donjeck kasetnom municijom

Ukrajinske snage gađale su Donjeck kasetnom municijom, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru ta koordinaciju pitanja povezanih sa ratnim zločinima Ukrajine.

 

 

Ukrajina tvrdi da je pogodila rusko komandno mesto na aerodromu na Krimu

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine pogodilo je rusko komandno mesto na aerodromu "Saki" na Krimu, izjavio je komandant ukrajinskog vazduhoplovstva Mikola Oleščuk.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da je protivvazdušna odbrana uništila četiri ukrajinske rakete iznad Krima

Eksplozije u Harkovu!

Ukrajinska strana oglasila je da se Harkovom čuju nove ekplozije.

Alarm u celoj zemlji!

Vazdušna opasnost proglašena je na čitavoj teritoriji Ukrajine.

Kod Krima Rusi presreli...

Iznad Krima su presretnute četiri ukrajinske rakete, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

(VIDEO) Ruski T-80BVM uplašio Leoparde i Abramse! NATO ne dozvoljava okršaj oklopnjaka, svet bi moga da vidi koliko su loši!

Hitna sednica SB UN

Rusija je tražila da 22. januara bude održana sednica SB UN o isporukama oružja Kijevu, rekao je za Sputnjik izvor u Savetu bezbednosti.

Udaran potez Rusa

Ruska vojska je na kupjanskom pravcu uništila ukrajinsko oklopno vozilo u kojem su se nalazili komandiri ukrajinskih jedinica, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Uspšna akcija "su-25" 

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su posade Su-25 vazdušnih snaga Rusije efikasno uništile ukrajinska uporišta i živu silu na donjeckom pravcu.

Putin će u 2024. posetiti desetine zemalja, pozivi su već na stolu! Čik, uhapsite ga i isporučite Hagu, ako smete!

Ukrajinci izgubili još 280 vojnika

Ukrajinske snage su u oblasti oko mesta Bogdanovka, Kurdjumovka i Kleščejevka izgubili 280 vojnika i višecevni bacač raketa "vampir", izjavio je za Sputnjik načelnik pres centra grupe "Jug" Vadim Astafjev.

Vazdušna opasnost 

U Harkovskoj oblasti Ukrajine je od jutros je dva puta bila proglašena vazdušna opasnost.

Gađan Donjeck i Makejevka

Ukrajinske snage nastavljaju da gađaju Donjeck i Makejevku.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19