• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: TASS/Informer

05.01.2024

23:24

Rusija se sprema za napad velikih razmera na Harkov u narednim danima! Britanski Telegraf tvrdi da ima pouzdane informacije!

AP/Reuters/Printskrin/Fotoilustracija

Vesti

Rusija se sprema za napad velikih razmera na Harkov u narednim danima! Britanski Telegraf tvrdi da ima pouzdane informacije!

Podeli vest

Oružane snage Rusije spremaju se za veliku ofanzivu kod Harkova u narednim nedeljama, tvrdi britanski list he Telegraph. Prethodnih dana ruska vojska je granatirala grad i 15 okolnih sela, što se uklapa u informacije o pripremama za veliku ofanzivu narednih dana, prenosi portalu vojni izvor.

Ruska vojska možda planira pojačane vazdušne napade tokom praznika, a uskoro bi mogla uslediti i kopnena ofanziva, a 15. januar se smatra mogućim datumom početka ofanzive velikih razmera, napominje autor članka.

Oružane snage Rusije i Oružane snage Ukrajine bore se za položaje duž linije fronta, koja pokriva Kremennu, Kupjansk i Svatovo, u blizini granice Harkovske oblasti.

Vojni analitičari u prilog tvrdnjama da Moskva sprema veliku ofanzivu, najverovatnije upravo na Harkov, navode da su Oružane snage Rusije izvele  41 grupni udar i jedan masovni udar visokopreciznim oružjem i bespilotnim letelicama na ukrajinske centre odlučivanja, vojno-industrijski kompleks i infrastrukturu.

I rusko Ministarstvo odbrane navodi da su u periodu od 30. decembra do 5. januara „izvršeni udari i na punktove stacioniranja ukrajinskih vojnih jedinica, nacionalističkih formacija i stranih plaćenika. 

- Svi naznačeni ciljevi su pogođeni - ističu iz Ministarstva

Ukrajinska armija izgubila 1.000 vojnika južno od Donjecka

Oružane snage Rusije osujetile su pet napada ukrajinskih vojnika južno od Donjecka tokom protekle nedelje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
- Južno od Donjecka, jedinice borbene grupe Istok odbile su pet neprijateljskih napada - navodi se u saopštenju.
Vojna agencija je navela da je protivnik tokom protekle nedelje izgubio „više od 950 vojnika, 12 borbenih oklopnih vozila, 27 automobila i 17 artiljerijskih topova".




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19