• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.01.2024

07:00

Putin će u 2024. posetiti desetine zemalja, pozivi su već na stolu! Čik, uhapsite ga i isporučite Hagu, ako smete!

Informer

Vesti

Putin će u 2024. posetiti desetine zemalja, pozivi su već na stolu! Čik, uhapsite ga i isporučite Hagu, ako smete!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da poseti veliki broj zemalja tokoma 2024. godine, a šef ruske države već je dobio pozive iz mnogih držacva.

Lider Rusije poručuje da svakako postoji mogućnost da poseti prijateljske nacije.

- Ne isključujem, ali pokušavam da ne planiram ništa do sada - rekao je Putin.

Podsetimo, šef Rusije je proteklih meseci dobio pozive da poseti Brazil, Burundi, Vijetnam, Iran, Irak, Severnu Koreju, Kubu, Mongoliju, Tajland, Tursku i druge zemlje.

Samit Grupe dvadeset (G20) biće održan u Brazilu u novembru 2024. Samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) ove godine će se održati u Peruu. Rusija ove godine predsedava BRIKS-om, a samit ove asocijacije biće održan u Kazanju. Samit ZND biće održan i u Rusiji.

Ruski predsednik je 2023. posetio Kirgistan, Kinu, Kazahstan, Belorusiju, UAE i Saudijsku Arabiju.

Svako putovanje van Rusije Vladimira Putina izaziva veliku pažnju svetske javnosti, a Vašington i Zapad uporno apeluju na vlasti država u koje dođe lider Rusije da ga uhapse po nalogu Međunarodnog krivičnog suda (ICC) zbog navodnih ratnih zločina! Iz Moskve upozoravaju da bi svaki pokušaj hapšenja predsednika  predstavljao objavu rata Rusiji.

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika ruskog Veća bezbednosti direktno je više puta zapretio napadom na sedište svake vlade koja bi omogućila hapšenje Putina.

- Zamislimo - očigledno je to situacija koja se nikada neće dogoditi, ali ipak zamislimo da je realiziovana. Šef nuklearne države otišao je na primer u Nemačku, i bio je uhapšen. Šta bi to bilo? To bi bila objava rata Ruskoj Federaciji.  U tom slučaju svi projektili odleteli za Bundestag i u sedište nemačkog kancelara -  rekao je Medvedev.

Podsetimo, ICC je izdao nalog za hapšenje lidera Rusije, optužujući Putina za ratni zločin, nezakonite deportacije stotina dece iz Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12