• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.12.2023

15:10

Do gaća! Nemci brutalno razbili Ukrajince! Svet bruji o strahovitoj akciji usred Nemačke!

Shutterstock/Printscreen

Vesti

Do gaća! Nemci brutalno razbili Ukrajince! Svet bruji o strahovitoj akciji usred Nemačke!

Podeli vest

Nemačka policija bacila je građane Ukrajine u hladan podrum zbog navodno falsifikovanog novca, piše Strana.ua pozivajući se na Ukrajinca koji se požalio na „samovolju“ organa reda.

Kako je izjavio ukrajinski državljanin po imenu Nikolaj, on je sa suprugom i prijateljima bio u nemačkom gradu Mecingenu, gde je, prema njegovim rečima, postao žrtva „samovolje nemačke policije“.

Prema njegovim rečima, nakon kupovine u nekoliko radnji, posvađali su se sa prodavcem jedne od njih, koja je rekla da se da njihov novac nije ispravan, nakon čega su računi predati banci na proveru. 

- Odjednom se pojavilo 15-ak policajaca, „razbili“ su nas, sve nam stavili lisice i odveli u stanicu da „razjasne okolnosti“. U stanici su nas odveli u podrum, svukli do gaća. (uključujući i žene), uzeli otiske prstiju i fotografisali i rekli su da ćemo morati da prenoćimo ovde - rekao je Nikolaj.

Ukrajinac se požalio da je žena koja govori ruski pozvana kao odgovor na zahtev za prevodioca, a zahtev da se kontaktira advokat i konzulat je ignorisan.

- Prenoćili smo u podrumu, gde su jednostavno bacili dušek na pod i dali nam tanku posteljinu. Malo je reći da je bilo hladno - požalio se Nikolaj.

Situacija je rešena tek sutradan, kada je policija prijavila da je sve u redu sa novcem i da nema falsifikata.

- Generalno su nas tretirali kao teroriste. Takav bezobrazluk i samovolju odavno nisam video. Nekako smo preživeli noć - požalio se Ukrajinac.
Dan ranije nemačka publikacija Das Erste javila je da Ukrajinci koji borave u Nemačkoj ne žele da se vrate u domovinu, jer se plaše da će biti poslati da ginu na frontu.

Ranije je savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Mihail Podoljak pozvao na oduzimanje beneficija i boravišnih dozvola Ukrajincima koji se kriju od mobilizacije u inostranstvu. Prema njegovim rečima, potrebno je „svi biti jednaki“, jer je čudno da neko ostane u domovini, a neko kasnije dođe „sve spreman“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija