• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

19.12.2023

22:34

Putin pobednik! Zelenski sprema bekstvo! Erdogan pobesneo zbog Ukrajine

Shutterstock/printscreen

Vesti

Putin pobednik! Zelenski sprema bekstvo! Erdogan pobesneo zbog Ukrajine

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 664. dan.

Putin pobednik!

Nova mobilizacija

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je danas da je ukrajinska vojska zatražila da bude mobilisano još između 450.000 i 500.000 ljudi.

- Pitanje je vrlo osetljivo. Iz vojske su ukazali na nedostatak ljudstva i zatražili mobilizaciju dodatnih 450.000 do 500.000 ljudi. To je ozbiljan broj - rekao je Zelenski na konferenciji za medije, prenosi ukrajinska Pravda.

On je dodao da će vojni i vladini zvaničnici razgovarati o ovom "osetljivom pitanju", nakon čega će dodatnu mobilizaciju razmotriti parlament, i istakao je da bi tako masovna mobilizacija zahtevala dodatno finansiranje.

- Za to će biti potrebno dodatnih 13,5 miliona dolara - rekao je.

Zelenski je naveo da ''niko ne zna'' kada će rat sa Rusijom biti gotov, i ocenio da bi Ukrajina brže mogla da pobedi ako bi i dalje mogla da nastavi da pruža otpor.

Dodao je da Ukrajina nije blizu poraza, navodeći da je ranije bila i u težoj poziciji.

Zelenski je naveo i da se izbori u Ukrajini ''ne mogu održati dok traje rat''.

Zelenski sprema bekstvo! Razrađena tri scenarija

Kijev pojačava tajnu borbu

Usled vojnih neuspeha, kijevski režim počinje da pojačava svoju tajnu borbu, šaljući agente i diverzante u Rusiju, izjavio je danas direktor Federalne službe bezbednosti Ruske Federacije (FSB).

- Uzimajući u obzir procese koji se odvijaju na liniji vojnog kontakta, kijevski režim počinje da pojačava ovu tajnu borbu – šalje agente, diverzante, uspostavlja odnose sa ljudima koji se nalaze na našoj teritoriji kako bi nam naneli štetu, kako kažu, s leđa - rekao je Bortnikov na marginama proširenog sastanka kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije, prenosi TAS.

On je napomenuo da FSB aktivno identifikuje ukrajinske agente i diverzante u Rusiji.

- S tim u vezi, naravno, sprovodimo neophodne radnje, neophodne mere u cilju identifikacije. Naravno, želeo bih da dam sve od sebe da radim proaktivno. Sve u svemu, uspevamo u ovome - istakao je direktor FSB.

On je dodao da mnogi rezultati ovih aktivnosti još nisu saopšteni, ali da će se "o njima sigurno govoriti".

 

Erdogan pobesneo zbog Ukrajine

Rusija otkrila šta su Ukrajinci izgubili u ratu

- Od početka specijalne vojne operacije Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 383 hiljade vojnika, 14 hiljada tenkova, borbenih vozila i oklopnih transportera, 533 aviona i 259 helikoptera, 8,5 hiljada topova i višecevnih raketnih sistema - objavio je Šojgu.

Zapad i Ukrajina traže prekid rata?

Šojgu: Ruska tehnika pokazala svoju superiornost nad „natovskom“

Ruska vojna tehnika pokazala je svoju superiornost nad modelima NATO-a u uslovima specijalne vojne operacije, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu. 

Više o tome čitajte OVDE.

Zapadni mediji: Kijev ne može da ostvari prodor na bojnom polju

Malo je verovatno da će Kijev moći da ostvari značajan prodor na bojnom polju, čak i ako dobije pomoć od SAD i EU, piše agencija Blumberg, pozivajući se na neimenovane zvaničnike.

- Pristalice Ukrajine i u Evropskoj uniji i u Sjedinjenim Američkim Državama tvrde da će pomoć verovatno biti odobrena u nekom obliku početkom sledeće godine. Ali malo je verovatno da će to dovesti do značajnog proboja na bojnom polju - rekli su zvaničnici agenciji.

Oboren dron koji je išao ka Moskvi

Raša tudej navodi da je oboren dron koji je išao ka Moskvi. Gradonačelnik glavnog grada Rusije je rekao da u obaranju bespilotne letelice nije bilo povređenih, kao ni žrtava. Takođe, navodi se i da nije pričinjena materijalna šeta. Dron je oboren ruskim PVO sistemima.

Dron je oboren oko 12.35 sati po moskovskom vremenu, prenosi RIA Novosti.

Kameron: London i Pariz uz Kijev koliko god bude potrebno

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron, nakon sastanka sa svojim francuskim kolegom, izjavio je da će Velika Britanija i Francuska podržavati Ukrajinu "koliko god bude potrebno".

- Britanija i Francuska će nastaviti da budu uporne pristalice Ukrajine koliko god bude potrebno - rekao je Kameron u Parizu.

Vanredni samit EU o Ukrajini zakazan

Vanredni samit Evropske unije biće održan 1. februara kako bi se razgovaralo o višegodišnjem budžetu EU, uključujući pitanja finansijske pomoći Ukrajini, izjavio je juče predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.

Oboren dron iznad Moskovske oblasti

Snage PVO odbile su napad drona u Odincovskom gradskom okrugu, saopštio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin.

"Na mestu pada krhotina letelice, prema preliminarnim informacijama, nema žrtava ni štete", istakao je Sobjanjin.

On je precizirao da su ekipe hitnih službi na terenu. Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je da su sistemi PVO u 12.35 časova uništili ukrajinski dron u Moskovskoj oblasti.

 

Merkel se vraća u igru i to na velika vrata! Američki profesor otkrio scenario - "Došao je trenutak..."

 

Kremlj o "dijamantskim sankcijama"

Novi, 12. po redu, paket evropskih sankcija Rusiji ukazuje na činjenicu da se iscrpljuje resurs oblasti u kojima se one mogu uvoditi, izjavio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je dodao da je uvođenje "dijamantskog paketa" sankcija bilo predvidivo, kao i da postoje opcije da se on zaobiđe.

Govoreći o zamrzavanju imovine za ruska odbrambena preduzeća od strane EU, Peskov je istakao da ono predstavlja malu opasnost, jer "tamo nema takve imovine koja bi mogla biti zamrznuta".

Evropska unija je u ponedeljak objavila novi paket antiruskih sankcija koje uključuju ekonomska i personalna ograničenja, uključujući zabranu uvoza ruskih dijamanata. Personalne sankcijame uvedene su za 147 lica, među kojima 61 fizičkih i 86 organizacija.

Hitno se oglasio Putin! "NATO trupe stigle na granice..." Uzbuna u Rusiji zbog naglog poteza SAD-a!

 

Oboren dron iznad Brjanske oblasti

Ruska protivvazdušna odbrana oborila je jutros ukrajinski dron iznad Brjanske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Dron je oboren oko 9.20 po moskovskom vremenu, prenosi Interfaks. 

Brjanska oblast se nalazi na zapadu Rusije, uz granicu sa Ukrajinom. Od kada je počela napad na Ukrajinu u februaru prošle godine, Rusija gotovo svakodnevno saopštava o pokušajima napada ukrajinskih dronova na pogranične oblasti, Krim i Moskvu.


Ceo svet je ovo čekao! Do Putina stigao signal iz Amerike! "Vreme je.."

Kongresmen Burčet: Kradu!

Američki kongresmen Tim Burčet rekao je u intervjuu za Foks njuz da ukrajinske vlasti kradu sredstva koja su obezbedile SAD.

- Mi im šaljemo naš novac i oni ukradu polovinu. Šaljemo im oružje, ali oni ne znaju kako da ga koriste - rekao je Burčet.

Ahmat napreduje kod Bahmuta

Komandant jurišne jedinice "Ahmata" sa pozivnim znakom "Žustri" najavio je napredovanje jedinice kod Artjomovska (ukrajinski Bahmut), prenosi RIA Novosti.

 

 

 

Napad dronovima u pravcu Kupjanska

Jedinica specijalnih snaga Zapadne grupe Oružanih snaga Rusije na pravcu Kupjanska uništila je ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine identifikovano na osmatračnici i uporišnim tačkama u šumskom pojasu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi ruska agencija TASS.

"U pravcu Kupjanska, pripadnici izviđačke jedinice grupe snaga Zapad pomoću bespilotnih letelica otvorili su osmatračke i uporišne punktove Oružanih snaga Ukrajine u šumskom pojasu. Preko komunikacija su koordinate neprijatelja prenete na kontrolni punkt. U najkraćem mogućem roku mobilna posada je prešla na vatreni položaj. Za prikriveno i brzo kretanje specijalci su koristili vozila za prelazak preko neravnog terena", navodi se, između ostalog u izveštaju.

Auuu! Šok otkriće zatreslo Ukrajinu! Hitno pokrenut krivični postupak, ako Zelenski stoji iza ovoga...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

Vesti

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem
Politika

Nacionale: Muškarci koji su u zgradi Opštine Leposavić koristili kokain na fotografiji sa Vokrijem i Radomirovićem

Grupa Srba sa severa Kosova fotografisala se ispred zgrade opštine Leposavić sa zamenikom ministra za lokalnu samoupravu Arberom Vokrijem, zamenikom ministra za zajednice i povratak Radoicom Radomirovićem, kao i kandidatkinjom za poslanicu u Evropskom parlamentu Austrijankom Kati Šneberger, a među njima su, kako piše Nacionale, dvojica muškaraca za koje je taj portal ranije objavio da su konzumirali narkotike u zgradi opštine Leposavić.

14.05.2024

20:22

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19