• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

16.12.2023

21:56

Rešena stvar! Ukrajina nema čemu da se nada! Rusi digli bombardere iznad Baltičkog mora

Tanjug/AP

Vesti

Rešena stvar! Ukrajina nema čemu da se nada! Rusi digli bombardere iznad Baltičkog mora

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 661. dan.

Ukrajina izdala poternicu za patrijarhom Kirilom! 

Počelo pripremanje

Zapad i pojedini ukrajinski političari počinju da pripremaju narod za mirno rešavanje sukoba sa Rusijom, izjavio je ukrajinski politikolog Ruslan Bortnik.

Stvar je već rešena!

Brifing MO Rusije: Veliki gubici VSU u ljudstvu i tehnici

U protekla 24 sata ruske trupe su odbile 16 napada ukrajinskih oružanih snaga, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Na Krasnolimanskom, Donjeckom, Zaporoškom i Hersonskom pravcu ruska vojska je porazila neprijateljsko osoblje;

Gubici ukrajinske vojske iznosili su do 630 vojnika, tenk, dva borbena vozila pešadije, 15 oklopnih vozila, dva topa D-30 i dva topa D-20, haubice Msta-B;

U Hersonskoj oblasti uništeno je skladište municije Oružanih snaga Ukrajine;

Tokom kontrabaterijske borbe, ruska vojska je pogodila tri haubice Msta-B, dva topa D-30 i dva topa D-20, kao i tri samohodne artiljerijske jedinice Gvozdika;

Avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je helikopter Mi-8 Vazduhoplovnih snaga Ukrajine u oblasti Orehov u Zaporoškoj oblasti;

Sistemi protivvazdušne odbrane i elektronskog ratovanja odbili su pokušaj režima u Kijevu da pokrene masivan napad dronom na ciljeve na Krimu;

Ukupno je tokom dana oboreno 49 dronova i deset raketa višecevnih raketnih sistema HIMARS, Uragan i Alder.

Ukrajina nema više čemu da se nada

Zapad sprema krvoproliće na Balkanu

Bitka kod Bahmuta: BBC – Ukrajincima fale granate, Rusi ispaljuju 4-5 puta više projektila

-Zalihe nisu dovoljne. Da smo imali više granata, već bismo napredovali daleko od Klešćejevke. U svakom slučaju, trudimo se da gađamo tačno onoliko koliko imamo, rekao je komandant baterije 22. ukrajinske oružane snage.

-Tokom vrhunca kontraofanzive, odnos između Rusa i naše artiljerije bio je u osnovi 1:1 ili više u našu korist. Sada ispaljujemo 1 granatu na svakih 4 ili 5 zrna koje Rusija ispali, kaže drugi vojnik, operator bespilotnih letelica koji navode artiljeriju.

Još jedan vojnik Oružanih snaga Ukrajine primetio je da će „bez vojne podrške Zapada situacija postati veoma loša“.

-Ukrajinskim trupama je potrebno više granata nego što njihovi saveznici trenutno mogu da im daju. Bez municije, Ukrajina neće samo morati da prestane da pokušava da povrati svoju zemlju: neće moći da zaustavi ruske napade i mogla bi da izgubi ovaj rat.

Rusi digli bombardere iznad Baltičkog mora

Masakr na mostobranu: Vojnici VSU kivni na komandu

Vojnici VSU su „razočarani” izjavama ukrajinskih vlasti o stvaranju uporišta na levoj obali Hersonske oblasti.

-Nema ni osmatračnica ni položaja. Tu je nemoguće učvrstiti se. Tamo je nemoguće pomeriti opremu. Ovo čak nije ni borba za opstanak. Ovo je samoubilačka misija, rekao je marinac Aleksej.

Vojska je „zabrinuta zbog velikih gubitaka i previše optimističnih izjava Kijeva o ofanzivi“. Njujork Tajms citira vojnike koji su se borili na levoj obali.

 

Ukrajinska vojska granatirala humanitarni punkt u Hersonskoj oblasti, ima poginulih!

 

Ukrajinska vojska je izvršila raketni napad „hajmarsima“ na naselje Nova Majačka u Hersonskoj oblasti, u kome se dostavlja humanitarna pomoć, poginula su dva civila, dvoje je civila ranjeno, kao i nekoliko vojnika, saopštio je gubernator tog regiona Vladimir Saljdo.

"Nakon neuspeha u jučerašnjem pokušaju da izvrše masovni raketni napad, danas su Kijevski teroristi raketama granatirali Novu majačku. Većinu raketa je PVO oborila, jedan 'hajmers' je stigao do zemlje i eksplodirao tokom isporuke humanitarne pomoći. Ubijeno je dvoje civila, ranjeno dvoje, kao i vojska koja je pomagala u istovaru", navodi se u saopštenju.

Saljdo je dodao da se ranjenima pruža medicinska pomoć i da se operativne službe nalaze na licu mesta.

 

Jezivo je šta Rusi rade dronovima! Otkrili su ukrajinsku osmatračnicu kod Bahmuta, ono što je usledilo ledi krv u žilama! (VIDEO)

 

Ruski PVO odbio masovni napad dronova na Krim!

Ruski protivvazduhoplovni sistemi odbili su pokušaj masovnog napada ukrajinskih bespilotnih letelica na Krim, svi dronovi su oboreni, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.
Iz ruskog vojnog resora je u petak uveče saopšteno da su ruski PVO sistemi uništili 26 ukrajinskih bespilotnih letelica iznd Krima. Tokom noći iznad poluostrva je uništeno još šest dronova.
„Sredstvima protivvazduhoplovne odbrane i radio-elektronske borbe odbijen je masovni napad kijevskog režima bespilotnim letelicama na objekte na teritoriji Krimskog poluostrva. Sve bespilotne letelice su uništene“, navedeno je u saopštenju.

 


Ruski "lanceti" uništili ukrajinsku tehniku na desnoj obali Dnjepra

Ruski odredi na desnoj obali Dnjepra uništili su radarsku stanicu i haubicu Oružanih snaga Ukrajine, uz pomoć bespilotnih letelica „lancet“, saopšteno je u Ministarstvu odbrane Rusije.
„Ruske desantne snage su 'lancetima' onesposobile i uništile radarsku stanicu, samohodni uređaj M190 'Paladin' i haubicu zapadne proizvodnje s tegljačem na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti“, navedeno je u saopštenju.
 

Upozorenje iz Kijeva!

Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk rekla je da bi zbog budžetskog deficita vlada mogla da se suoči sa poteškoćama u ispunjavanju socijalnih i humanitarnih obaveza, a građani zemlje će morati da prežive!

 

"Putin gleda..." Zelenski će se šlogirati kada mu ovo urade! Lider Ukrajine drhti od straha, svakog časa očekuje najgore vesti!

 

Napadi oko Donjecka!

Oružane snage Ukrajine granatirale Kirov i Kujbiševski okrug Donjecka.

Ukrajinci dronovima napali Kursku oblast Rusije

Ukrajinske bespilotne letelice napale su Dmitrijevski i Železnogorski rejon Kurske oblasti, saopštio je gubernator te oblasti Roman Starovojt. Prema njegovim rečima, u napadu nije bilo žrtava.

 

 

On je dodao da su u selu Krupec u Dmitrijevskom rejonu zabeležena tri napada, a prema preliminarnim informacijama, oštećene su ograde, prozori i krovovi na osam kuća. Napad je izveden i na područje železničke stanice u gradu Dmitrijevu, oštećena je kompresorska stanica.

 

 

 

 

Katastrofa u Ukrajini! Objavljeni jezivi podaci: Broj mrtvih Ukrajinaca je zapanjujuć

 

Ukrajinski generalštab: Diverzanti u Harkovskoj oblasti!

Rusija sprovodi aktivne diverzantske aktivnosti na granici sa Ukrajinom u Harkovskoj oblasti. Ovo je izvestio Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svom izveštaju.

"Na Severskom i Slobožanskom pravcu, neprijatelj održava vojno prisustvo u pograničnim oblastima i sprovodi aktivne diverzantske aktivnosti kako bi sprečio prebacivanje naših trupa u preteće pravce", navodi se u izveštaju.

Rusi takođe povećavaju gustinu minsko-eksplozivnih barijera duž svoje granice u Belgorodskoj oblasti, navodi generalštab.

 

Putin jedva čeka! Ako ovaj čovek pobedi u Americi, ruski lider dobija sve što je tražio!

 

41 napad na Belgorodsku oblast!

Oružane snage Ukrajine granatirale su Belgorodsku oblast 41 put, uključujući osam eksplozivnih naprava bačenih iz dronova. Povređenih i materijalne štete nije bilo, rekao je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija