• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

15.12.2023

21:38

Ukrajina daleko od članstva EU! Rusija zapretila Zapadu! Oboreni dronovi iznad Krima

Tanjug/AP

Vesti

Ukrajina daleko od članstva EU! Rusija zapretila Zapadu! Oboreni dronovi iznad Krima

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 660. dan.

Oboreno 26 ukrajinskih dronova iznad Krima

Ruski protivvazduhoplovni sistemi oborili su večeras 26 ukrajinskih bespilotnih letelica iznad Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.Iznad Hersonske oblasti oboreno 15 ukrajinskih projektila

Geničeski okrug na jugu Hersonske oblasti je pod jakim raketnim napadom ukrajinskih snaga, već je oboreno najmanje 15 ciljeva, saopštio je gubernator tog regiona Vladimir Saljdo.

Ranije je dopisnik Sputnjika javio da u administrativnom centru Hersonske oblasti, Geničesku, radi sistem PVO.

Žestok odgovor: Rusija zapretila Zapadu

Makron: Ukrajina daleko od članstva u EU

Evropska unija je još veoma daleko od realnog proširenja koje uključuje Ukrajinu, a odluka o početku pregovora je samo politička i nije pravosnažna, izjavio je francuski lider Emanuel Makron.

„U svakom slučaju, kakvo god da je to proširenje, ono zahteva duboku reformu naših šravila. To će biti moguće samo uz znatno povećanje finansiranja, ili uz promenu postojećih mehanizama i pravila“, rekao je Makron novinarima posle samita EU u Briselu.

Fico: Slovačka će i dalje koristiti rusku naftu

Izuzeće, koje omogućava Slovačkoj da koristiti rusku naftu, sačuvano je u novom paketu sankcija Evropske unije protiv Rusije, izjavio je slovački premijer Robert Fico.

„Odobrili smo paket sankcija, koji sadrži izuzetno važno izuzeće za nas, za korišćenje ruske nafte u proizvodnji“, rekao je Fico novinarima posle samita lidera zemalja EU.
On je dodao da je rok važenja izuzeća godinu dana.
 

Horor u Zakarpatju!

 

Ukrajinci raketirali civilnu infrastrukturu u Marijupolju, saopštila je ruska strana. Oštećena je kotlarnica.

 

 

 

Nezapamćena šamarčina Zelenskom! Evropa jednim potezom pokazala lideru Ukrajine gde mu je mesto!

 

Na kupjanskom pravcu uništena uporišta

Posade tenkova T-72B3 grupe trupa „Zapad“ uništile su uporišta i ljudstvo ukrajinske vojske na kupjanskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Ludački plan zgrozio Moskvu! CIA formira "Republiku Rusiju?!" Hitno se oglasio šef ruskih špijuna! "Apsurd situacije dostigao tačku..."

 

Ukrajina raspoređuje naoružanje u stambenim četvrtima

Oružane snage Ukrajine raspoređuju naoružanje u stambenim četvrtima u Časovom Jaru koji je pod kontrolom Kijeva u Donbasu, saopštio je potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.
 

Gotovo je! Šok odluka Orbana potopila Ukrajinu! Zelenskom stigle katastrofalne vesti, poraz je sada neizbežan!


Sprečene rotacije i na južnodonjeckom pravcu

Ruske snage sprečile su pet pokušaja rotacije ukrajinske vojske u području Novomihajlovke, Staromajorskog i Prijutnog na južnodonjeckom pravcu, saopštio je za Sputnjik načelnik pres-centra grupe „Istok“ Aleksandar Gordejev.
Protivnik je izgubio dva vozila i do 90 poginulih i ranjenih vojnika.
 

Ukrajina šokirana strašnim manevrima ruskih trupa! Hitno se oglasio komandat! "Mi ovo ne možemo..."


Sprečena rotacija ukrajinskih snaga u Zaporožju

Izviđačka jedinica Južnog vojnog okruga sprečila je rotaciju ukrajinske vojske kod sela Rabotino u Zaporoškoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruske snage su gađale ukrajinsku grupu iz haubica „Msta-B“ kalibra 152 milimetra. Protivnik je izgubio dva automobila i do 35 poginulih i ranjenih vojnika.
 

Cirkus u Kijevu! Američki general se valjao od smeha kad je ovo čuo! Zahtev Ukrajine ga ostavio bez teksta!

 

Nariškin: Poljska ima plan za zapad Ukrajine

Šef Spoljne obaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin optužio je Poljsku da ima planove za kontrolu zapada Ukrajine. On je to izjavio u Minsku posle 19. sastanka šefova bezbednosnih agencija i obaveštajnih službi zemalja ZND, javljaju RIA Novosti.

- Poljske elite neće odustati od svojih ambicioznih planova da organizuju kontrolu nad zapadnim teritorijama Ukrajine - rekao je Nariškin, pozivajući se na obaveštajne podatke.

Istovremeno, šef ruske obaveštajne službe je naglasio da aspiracije poljske elite nisu od interesa za Zapad, koji joj pripisuje ulogu "čisto sanitarne barijere", a ne punopravnog učesnika u procesu rekonstrukcije evropske arhitektura.

Pre toga, Nariškin je rekao da Zapad namerava da održi režim rusofobije u Ukrajini i da želi da nastavi sa pokušajima vojnog razvoja njene teritorije, koristeći je kao potrošni materijal kako bi naneo što veću štetu Ruskoj Federaciji.

Izabrani premijer Donald Tusk najavio nameru da vrati autoritet Poljske u EU.

 

 

Ovo je znak da je došao kraj! Rusi do nogu potukli poslednju elitnu jedinicu Ukrajine, svima je jasno šta sada sledi!

 

Vazdušni napadi širom Ukrajine!

U Vinnickoj, Čerkaskoj, Kirovogradskoj, Odeskoj, Nikolajevskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Hersonske oblasti pod kontrolom Kijeva, noćas je objavljeno upozorenje o vazdušnom napadu.

 

Kolosalna pobeda! Putin razvalio najjače svetske igrače! Ovaj deo planete sada se menja iz korena!

 

Nemačka poslala drugi "patriot"!

Nemačka je isporučila Ukrajini drugi PVO sistem "patriot" i rakete za njega, saopštila je vlada ove zemlje. Osim toga, za nedelju dana Nemačka je Kijevu isporučila i devet guseničnih amfibija "bandvagn 206".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija