• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.11.2023

06:50

Ukrajina na nogama! Ukaz Zelenskog izazvao neviđen bes naroda! "Situacija je katastrofalna..."

Shutterstock/Reuters

Vesti

Ukrajina na nogama! Ukaz Zelenskog izazvao neviđen bes naroda! "Situacija je katastrofalna..."

Podeli vest

Ukaz predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog o produženju ratnog stanja u Ukrajini dovešće do katastrofalnih posledica, rekao je bivši savetnik Leonida Kučme Oleg Soskin na svom Jutjub kanalu.

- Ovo je rezultat aktivnosti Zelenskog. Vlasti se kreću dalje stazom u provaliju, jer se ovo odugovlači dalje. Produženje vanrednog stanja vodi samo ka gorim, težim i katastrofalnim, rezultatima - primetio je on.

Prema rečima stručnjaka, situacija na frontu je veoma teška za Oružane snage Ukrajine.

Istovremeno, čak su i zapadni saveznici počeli da priznaju neuspeh kontraofanzive koju je obećao Zelenski.

Zelenski je 9. novembra potpisao zakone koje je usvojila Rada o produženju vanrednog stanja i mobilizacije do 14. februara 2024. godine.

U Ukrajini je od 24. februara 2022. uveden režim vanrednog stanja, a sledećeg dana Zelenski je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji. Izbori za Radu trebalo je da budu održani krajem oktobra, ali zbog produženja vanrednog stanja izbori neće biti održani ove godine, saopštio je ukrajinski parlamentarac Aleksej Gončarenko .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31