• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.11.2023

19:16

Muk! Oglasio se Mask nakon posete Izraelu, svima je jasno - sprema se najgori scenario

EPA/Shutterstock

Vesti

Muk! Oglasio se Mask nakon posete Izraelu, svima je jasno - sprema se najgori scenario

Podeli vest

Američki milijarder Ilon Mask je u razgovoru uživo na platformi Iks sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom tokom posete Izraelu rekao da "nema izbora" osim da se uništi teroristička grupa Hamas kako bi se donela bolja budućnost Gazi.

On se saglasio sa Netanijahuom da palestinska militantna organizacija ima genocidne namere prema jevrejskom narodu, prenosi "Tajms of Izrael".

Mask, vlasnik kompanije "Iks" i izvršni direktor "SpejsIksa" rekao je da bi želeo da pomogne u obnovi Gaze nakon rata, napominjući da je rehabilitacija teritorije važan korak ka sprečavanju budućeg sukoba.

- Ako želite sigurnost, mir i bolji život za stanovnike Gaze, onda morate uništiti Hamas. Prvo morate da se rešite otrovnog režima kao što je to urađeno u Nemačkoj i Japanu - rekao je Netanijahu, na šta je Mask odgovorio da nema drugog načina i dodao da želi da pomogne, prenosi "Tajms of Izrael".

On je rekao da oni "koji imaju nameru da ubijaju moraju biti neutralisani".

- Propaganda mora da prestane da obučava ljude da budu ubice u budućnosti. A onda, Gazu treba učiniti prosperitetnom. I ako se to desi, mislim da će to biti dobra budućnost - poručio je američki preduzetnik.

Mask je istakao da su civilne žrtve "neizbežne" i da Izrael pokušava da ih izbegne u svom ratu protiv Hamasa.

- Treba uskladiti čvrst stav i proterivanje terorista i onih koji nameravaju da ubiju, a istovremeno pomoći onima koji su ostali... Obično pobednik kažnjava gubitnika - dodao je Mask.

Foto: Reuters

Ilon Mask

On je ukazao na obnovu Nemačke i Japana od strane saveznika posle Drugog svetskog rata kao primere kako su napori za rekonstrukciju nakon velikog rata i jasne pobede pomogli da se obezbedi mir na duži vremenski period.

- Nadam se da ćete biti uključeni. A činjenica da ste došli ovde, dovoljno govori o vašoj posvećenosti da pokušate da obezbedite bolju budućnost - rekao je izraelski premijer Masku.

Mask danas boravi u Izraelu, tokom četvorodnevne pauze u borbama. On je prošlog meseca optužen za podsticanje antisemitizma nakon što se saglasio sa objavom u kojoj se tvrdi da Jevreji podstiču mržnju prema belcima.

- Dela govore više od reči - napisao je Mask na Tviteru, uoči današnje posete Izraelu, tokom koje je predviđeno da se sastane i sa izraelskim predsednikom Isakom Hercogom i porodicama talaca koje Hamas drži u Gazi.

Netanijahu je u septembru pozvao Maska da uspostavi ravnotežu između zaštite slobodnog izražavanja i borbe protiv govora mržnje na društvenoj mreži Iks.

Mask je ranije rekao da se protivi svemu što "promoviše mržnju i sukobe", uključujući bilo koji sadržaj na platformi Iks.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!
NEKO IH JE IDIOTSKI PRESELJAVAO

Cela zgrada - svi kandidati za odbornike Zeleno-levog fronta! Opozicija se sprda sa narodom: Optuživali vlast za fantomske birače, a oni imaju fantomske odbornike!

Liste za lokalne izbore opozicije pune su takozvanih fantomskih birača, kako su oni samo nazvali pojedine građane koji su menjali prebivalište i pokušali da tako optuže vlast da je pokrala decembarske izbore?! Sada, je opozicija prestavila - fantomske odbornike i to u svojim redovima!

17.05.2024

11:14

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija