• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.11.2023

22:32

(UŽIVO) Obuka na tajnoj lokaciji?! Rusi probili front, Zapad objavio ono što je Zelenski rekao: "Nikako!"

Tanjug/AP

Vesti

(UŽIVO) Obuka na tajnoj lokaciji?! Rusi probili front, Zapad objavio ono što je Zelenski rekao: "Nikako!"

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 641. dan.

Oboren ukrajinski dron i iznad Smolenske!

Ruski PVO sistemi uništili su ukrajinski dron iznad Smolenske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Dronovi samo "padaju"

U industrijskoj zoni grada Livni u Orlovskoj oblasti Rusije pomoću sredstava za radioelektronsko ratovanje neutralisan je ukrajinski dron. U napadu nije bilo žrtava, saopštio je gubernator oblasti Andrej Kličkov na svom Telegramu.

Ukrajinci se obučavaju na tajnoj lokaciji?

Ukrajinski vojnici u mobilnim jedinicama protivvazdušne odbrane obučavaju se na tajnoj lokaciji na severu zemlje dok Rusija nastavlja da napada stotinama udara bespilotnih letelica. Ovo navodi navodi ABC News.

- Sve što imamo, svaku pomoć koju dobijemo, koristimo za stvaranje mobilnih grupa da popunimo svaki centimetar prostora ovde - rekao je agenciji general-potpukovnik Serhij Najev koji nadgleda odbranu severne granice Ukrajine.

I Srbi na liniji fronta! Bore se sa Rusima rame uz rame (VIDEO)

Rusi probili avdejevski front!

Pripadnici ruskih snaga osvojili su prema nezvaničnim informacijama strateški važnu industrijsku zonu u Avdejevki!

Vojni blogeri prenose da je industrijska zona, koja se nalazi u jugoistočnom delu grada, prešla pod kontrolu ruske vojske. Industrijska zona je predstavljala prvu liniju ukrajinske odbrane, tokom prethodnih godina pretvorena je u svojevrsnu tvrđavu, a nalazi se na brdu što će ruskim snagama dati izvesnu prednost u narednim borbama.

Institut za proučavanje rata iz Vašingtona takođe je potvrdio da su ruske snage nastavile svoju ofanzivu u blizini Avdejevke i da su postigle određeni napredak. Navode da se na snimcima od petka vidi napredak Rusa kod naselja Krasnohorivka.

Ruski izvori navode da su njihove snage napredovale i blizu železničke stanice Jasinovata-2 jugoistočno od grada, zatim u blizini naselja Kamianka, koje se nalazi pet kilometara severoistočno od Avdejevke.

Glavni štab Oružanih snaga Ukrajine navodi da su ukrajinske snage odbile ruske kopnene napade istočno i južno od sela Novokalinove i u blizini naselja Novobahmutivka, Stepove, Severne, Pervomajske...

Oleksandr Štupun, portparol ukrajinskih snaga Tavrija, izjavio je da je ruska vojska smanjila intenzitet vazdušnih napada i broj oklopnih vozila koja deluju u području Avdejevke dok još sprovodi pešadijske napade.

Hitno, u Vrhovnoj radi ruše Zalužnog!

Nema nove pomoći Kijevu od SAD

Ukrajina neće dobiti novu pomoć od Vašingtona do kraja 2023. godine, smatra predsednik specijalnog odbora za obaveštajne poslove Predstavničkog doma američkog Kongresa Majk Tarner (republikanac iz Ohaja) .

Oboren ukrajinski dron

U industrijskoj zoni grada Livni u Orlovskoj oblasti Rusije pomoću sredstava za radioelektronsko ratovanje neutralisan je ukrajinski dron. U napadu nije bilo žrtava, saopštio je gubernator oblasti Andrej Kličkov na svom Telegramu.

Tajna misija! Kako su ruski tenkisti upali u Azovstalj?! O ovome mesecima niko ne govori (VIDEO)

"Rumunija je preuzela glavnu ulogu..."

Rumunija namerava da uz pomoć Evropske unije poveća transportne kapacitete za izvoz ukrajinskog žita, izjavio je rumunski premijer Marčel Čolaku.

- Rumunija je preuzela glavnu ulogu u obezbeđivanju tranzita ukrajinskog žita na međunarodna tržišta, tako da se više od 60 odsto ovog izvoza odvija preko transportnih koridora zemlje. U narednom periodu planirano je povećanje transportnih kapaciteta uz direktnu podršku međunarodnih partnera i Evropske uniji - rekao je Čolaku novinarima.

Evropska komisija je 15. septembra odlučila da ne produžava ograničenja na uvoz četiri vrste ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda u nekoliko evropskih zemalja koje se graniče sa Ukrajinom, ali je Kijev obavezala da uvede mere kontrole izvoza. Nakon toga su vlasti Slovačke, Mađarske i Poljske saopštile da jednostrano produžavaju zabranu. S tim u vezi, Ukrajina se žalila Svetskoj trgovinskoj organizaciji. Kao odgovor na žalbu, tri zemlje EU su najavile da će bojkotovati sastanke platforme za koordinaciju o ukrajinskom žitu.

Ranije se žito izvozilo iz ukrajinskih luka u okviru prehrambenog sporazuma, ali je on prestao da važi od 18. jula. Rusija je obavestila Tursku, Ukrajinu i UN o svom prigovoru na njegovo produženje.

Hitno! Britanski obaveštajci otkrili su Putinov plan?! Evo zašto prebacuju Crnomorsku flotu u Novorosijsk

Rusi uništavaju ukrajinske diverzante

U predgrađu Artjomovska (ukrajinski naziv – Bahmut) u DNR uništena je grupa ukrajinskih diverzanata, saopštio je na svom Telegramu čečenski lider Ramzan Kadirov.

On je istakao da je neprijatelj opkoljen u jednoj od zgrada.

Na ruskoj strani nije bilo žrtava, dodao je Kadirov.

Napadnut Kijev! Zapadni mediji objavili ono što Ukrajinci ne smeju (VIDEO)

Odesa, Harkov... To je Rusija!

Ukrajina rizikuje da izgubi Odesu i Harkov zbog pogrešne procene rukovodstva zemlje koje je odbilo da sklopi mir sa Rusijom, izjavio je analitičar CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue works“.

- Ukrajinci su imali šansu da postignu mir i tada bi im ostala i Hersonska i Zaporoška oblast, ali sada je već nemaju. Rusi se nikada neće odreći ovih oblasti i najverovatnije će osloboditi Harkov i Odesu - istakao je Džonson.

On smatra da su ukrajinske vlasti napravile veliku grešku kada su prošle godine pod zapadnim uticajem odustale od pregovora sa Rusijom. Džonson je dodao da sada Zelenski neće moći nekako da popravi situaciju.

Kraj! Rat u Ukrajini se završava! Izvor iz CIA otkrio kako će izgledati poslednji potezi Kijeva, ali i ovaj datum

Žestoko kod Novoivanovke!

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak uništavanja maskiranog ukrajinskog artiljerijskog oruđa i položaja ukrajinskih snaga pomoću bespilotnih letelica kod Novoivanovke.

 


 

 

 

 

(VIDEO) Gori nebo i zemlja, Rusi priredili vatreni spektakl! Strašan udaraca za Ukrajinu, supermoderni sistem nestao u plamenu!

 

Povlače se?! Rusi objavili šokantnu vest! "Prinuđeni pod pritiskom..."

 

Zelenski: Zapad će nam obezbediti ratne brodove


Zapadni saveznici će Ukrajini obezbediti ratne brodove za čuvanje brodova koji prevoze žito u Crnom moru, rekao je predsednik zemlje Volodimir Zelenski.

- Dogovorili smo se sa našim partnerima i pratićemo brodove na moru kako bismo garantovali njihovu bezbednost. Već imamo konkretne dogovore o isporuci brodova. To je pitanje bliske budućnosti - rekao je on na konferenciji za novinare nakon završetka Međunarodnog samita „Zrno iz Ukrajine“ u Kijevu.
 

 

Istina o Putinu izašla na videlo! Nemci brutalno raskrinkali sve! "Odakle vam ova informacija..."

 

(VIDEO) Poletela je! Ukrajina i Zapad drhte od straha - šta sad?! Ruska raketa nosi zastrašujuću stvar, protiv ovog nema odbrane!

 

Ruski tenk kod Avdejevke pogođen FPV dronom, uspeo da pobegne

 

 

 

 

Glavno sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

▪ Ruske oružane snage su odbile četiri napada na kupjanskom pravcu;

▪ Na donjeckom pravcu gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su oko 200 vojnika, odbijena su tri napada protivnika;

▪ Ruske oružane snage odbile su napad jurišne grupe Oružanih snaga Ukrajine na južnodonjeckom pravcu, gubici protivnika iznosili su oko 80 vojnika;

▪ Ruske oružane snage su pogodile arsenal sa avijacionom municijom Oružanih snaga Ukrajine u Čerkaskoj oblasti;

 

(VIDEO) Rusi zabezeknuti! Zar ovo Evropa da slavi?! Objavljen snimak koji je razbesneo sve od Moskve do Vladivostoka!

 

▪ Ruske oružane snage su izvele napad na brigadu Oružanih snaga Ukrajine u području Tjaginke, neprijatelj je izgubio do 55 vojnika;

▪ Na krasnolimanskom pravcu odbijen je napad ukrajinskih specijalaca;

▪ Ruske oružane snage su pogodile položaje 33. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u području Rabotina;

▪ Ruski PVO sistemi oborili su tri ukrajinska aviona u jednom danu;

▪ Ruski PVO sistemi presreli su tokom dana 17 granata HIMARS i 53 drona Oružanih snaga Ukrajine.
 

(FOTO) Rusija na nogama! Šta je to izašlo iz šume?! "Počinje lov..."

 

(FOTO) Drama u Kijevu! Zelenski i ekipa pobegli u bunkere! Lideri stranih zemalja hitno požurili u sklonište!

 

Ruska vojska oborila rakete S-200 iznad Azovskog mora


Ruska vojska je presrela iznad Azovskog mora dve ukrajinske protivvazdušne rakete S-200, koje su modifikovane za napade na kopnene mete.

„Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su otkrili i uništili dve ukrajinske rakete u iznad Azovskog mora“, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
 

"Ukrajina će prestati da postoji..." Zakleti neprijatelj Rusije zaprepastio Kijev, jedan pogrešan korak vodi u kolaps!

 

Ruski PVO sistemi uništili još četiri ukrajinske bespilotne letelice


Ruski sistemi PVO uništili su još četiri ukrajinske bespilotne letelice iznad Brjanske, Smolenske i Tulske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 

Da li su ovi normalni?! Putinu stigla nova monstruozna optužba, hitno se oglasila ambasada Rusije u SAD!

 

Deo DNR ostao bez struje


Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin rekao je da je deo teritorije republike ostao bez struje usled napada Oružanih snaga Ukrajine.

- Evidentiraju se štete, usled kojih je deo teritorije Donjecke Narodne Republike isključen - napisao je šef regiona na Telegramu.

Prema njegovim rečima, pojedini gradovi i regioni ostali su bez struje, zbog čega jedan broj kotlarnica ne isporučuje toplotu.
 

 

Specijalni let sa dobrovoljcima iz Groznog


Još jedan specijalni let sa dobrovoljcima poleteo je iz Groznog u zonu specijalne operacije, saopštio je na svom Telegram kanalu čečenski lider Ramzan Kadirov.

- Još jedan specijalni let sa dobrovoljcima odleteo je sa Međunarodnog aerodroma Grozni koji nosi ime heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova u zonu specijalne vojne operacije. Oni su stigli u Grozni iz različitih delova Rusije radi naknadnog učešća u SVO. Svaki od ovih mladih ljudi s pravom veruje da je zalaganje za odbranu granica otadžbine u teškim vremenima primarna dužnost njenih građana - napisao je on.

Kadirov je objasnio da su dobrovoljci prethodno prošli borbenu obuku na Univerzitetu ruskih specijalnih snaga u Gudermesu.
 

​Alarm! Šok upozorenje Rusa! Šta ovo Ameri spremaju Evropi i Izraelu?! "To im je cilj od samog početka..."

 

 

VKS Rusije uništile skrivene položaje Ukrajine


Posade jurišnih aviona Su-25 Vazdušno-kosmičkih snaga (VKS) Ruske Federacije uništile su skrivene utvrđene položaje i oklopna vozila Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

- Dobili smo borbeni zadatak, poleteli sa aerodroma. Stigli smo do cilja na ekstremno malim visinama, napali metu, a zatim napustili pogođeno područje - rekao je pilot sa kodnim znakom Bober.
 

 

Uzbuna! Rusija se sprema za najstrašniji udar, Zelenski rešio da spali sve! "Nagomilao je mnogo projektila..."

 

(VIDEO) Crno jutro u Rusiji! Masovni napadi na Moskvu i ostale gradove, širom zemlje odjekuju snažne eksplozije!

 

Hronika ratnih dešavanja: Besni bitka za tvrđavu Avdejevka, komanda OSU pobegla; Mostobran na Dnjepru se još drži

Na pravcu kod Starobeljska situacija ostaje stabilna. Kod Sinkovke došlo je do nekoliko sukoba sa ukrajinskim formacijama. OSU i dalje trpi značajne gubitke u sektoru Kupjanska: na primer, u oblasti Ivanovke, ukrajinske oružane snage su dovele 32. brigadu u pozadinu zapadno od Kupjanska radi obnavljanja snage.

Na pravcu Soledara nastavljaju se borbe za taktičke visove kod Klešćejevke bez značajnijih promena. Na jugu, rusko vojno osoblje uspelo je da proširi zonu kontrole u ​​blizini Andrejevke, zauzevši nekoliko uporišta ukrajinskih oružanih snaga.

 

 

U sektoru Avdejevske, ruski borci su tokom nekoliko dana teških i krvavih borbi očistili poslednju zgradu u industrijskoj zoni Jasinovataja-2 na jugu. Od 2014. godine industrijsku zonu držale su ukrajinske formacije, a sada je, uprkos svim podignutim utvrđenjima i prebacivanju rezervi, prešla pod potpunu kontrolu ruske armije. Ova linija nema samo simbolički značaj, već je važna i taktički, jer se nalazi na brdu u odnosu na južnu periferiju Avdejevke. Sa ove linije će biti granatirana južna naselja, što će pogoršati situaciju ukrajinskih oružanih snaga.

 

 

Istovremeno, na severnom krilu, ruske jedinice su takođe postigle male, ali izuzetno važne rezultate: vojnici Oružanih snaga Rusije uspeli su da se učvrste u blizini železničke pruge pored koksare. Tokom uspešnog napada sa deponije pepela i crpne stanice, bilo je moguće potpuno izbaciti OSU sa lokacije i proširiti kontrolnu zonu u fabrici. U presretnutim pregovorima, ukrajinske formacije se žale na nedostatak podrške.

 

 

Prema rečima pripadnika Oružanih snaga Ukrajine, komanda je potpuno napustila garnizon Avdejevke, ostavljajući podređene da se sami brinu. Istovremeno, nastavlja se prebacivanje pojačanja. Sa zaporoškog pravca prebačene su zasebne formacije 116. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, a 45. odvojeni streljački bataljon je zbog gubitaka u brigadi prebačen u potčinjenost 31. mehanizovane brigade.

 

 

U sektoru Orehova nema promena: periodično se dešavaju sukobi u blizini Rabotina i Verbovoja. Ukrajinske formacije su ponovo pokušale da napadnu, ali su pretrpele gubitke i povukle se. Ranije je rusko vojno osoblje artiljerijskom vatrom pokrivalo snage OSU koje su pokušavale da se rotiraju. Kao rezultat toga, Oružane snage Ukrajine izgubile su nekoliko jedinica zapadne opreme, uključujući američke oklopne transportere MaxxPro.

 

 

U pravcu Hersona, ukrajinski marinci nastavljaju da drže mostobran u centralnom delu sela Krinki. Ruske trupe, zauzvrat, teraju OSU iz šume južno od sela, a takođe vrše masovne napade na položaje OSU u samom naseljenom mestu. Istovremeno, ruske oružane snage granatiraju objekte ukrajinskih oružanih snaga na suprotnoj obali. Prema nekim izveštajima, položaj OSU u sektoru se značajno pogoršao, ali još nema tačnih informacija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!
Društvo

Otac male Angeline ubijene u "Ribnikaru" poručio: Dobročinstva se čine u tišini! Ovako nam je Šapić od prvog dana svima pomagao!

Anđelko Aćimović, otac ubijene devojčice Angeline, učenice OŠ "Vladislav Ribnikar", za medije je ispričao, nakon tragičnog događaja 3. maja prošle godine, kada je u toj školi učenik K.K. ubio devetoro učenika i čuvara, tadašnji gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić među prvima pružio pomoć i to, kako je istakao, u tišini, kako se dobra dela i čine, iako su ga javno mesecima nakon toga napadali zbog navodnog nereagovanja.

18.05.2024

17:34

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja
Društvo

Mali: U Beogradu će se narednih godina izgraditi ili obnoviti šest muzeja

U narednih nekoliko godina u Beogradu će biti izgrađeno ili rekonstruisano šest muzeja, izjavio je danas prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali koji je sa ministrom kulture Nikolom Selakovićem kod zgrade stare Glavne železničke stanice predstavio nove muzeje koji će biti izgrađeni ili rekonstruisani u Beogradu.

18.05.2024

16:32

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12