• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.11.2023

06:20

Hitno! Službe digle uzbunu, rat stigao na američko tlo! Zastrašujuće upozorenje alarmiralo javnost, niko više nije bezbedan!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Hitno! Službe digle uzbunu, rat stigao na američko tlo! Zastrašujuće upozorenje alarmiralo javnost, niko više nije bezbedan!

Podeli vest

Napad Hamasa na Izrael će inspirisati najveću terorističku pretnju za SAD od uspona Islamske države pre skoro deceniju, upozorio je direktor FBI Kristofer Rej na saslušanju u Kongresu u utorak.

Rej je rekao da je od početka izraelsko-palestinskog sukoba u Gazi ranije ovog meseca, nekoliko stranih terorističkih organizacija pozvalo na napade na Amerikance i Zapad, značajno povećavajući pretnju nasilnih američkih ekstremista.

- Akcije Hamasa i njegovih saveznika biće inspiracija kakvu nismo videli otkako je Islamska država uspostavila svoj takozvani kalifat pre nekoliko godina - rekao je on. 

On je to rekao na saslušanju pred Komitetom za unutrašnju bezbednost američkog Senata posvećenom pretnjama SAD.

Američka vlada je uočila porast pretnji Jevrejima, muslimanima i Amerikancima arapskog porekla od izbijanja sukoba u Gazi, rekli su američki zvaničnici. Sekretar za unutrašnju bezbednost SAD

Alehandro Majorkas rekao je na saslušanju da je mržnja usmerena protiv jevrejskih studenata u SAD od početka sukoba u Gazi doprinela porastu antisemitizma. 

Bela kuća je ove nedelje izrazila zabrinutost zbog incidenata protiv Jevreja na američkim univerzitetima. Tenzije između proizraelskih i propalestinskih grupa izbile su u nekim američkim kampusima, uključujući nekoliko u Njujorku, što je navelo univerzitetske zvaničnike da povećaju bezbednost.

-- Mržnja usmerena protiv jevrejskih studenata, zajednica i institucija nadovezuje se na raniji porast antisemitizma u SAD i širom sveta - rekao je Majorkas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31