• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.10.2023

10:00

Panika u SAD! Putin doveo Bajdena na ivicu nervnog sloma! Britanci otkrili zbog čega se lider Amerike hitno obratio naciji!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Panika u SAD! Putin doveo Bajdena na ivicu nervnog sloma! Britanci otkrili zbog čega se lider Amerike hitno obratio naciji!

Podeli vest

Uticaj ruskog predsednika Vladimira Putina na svetskoj sceni iritira šefa Bele kuće Džoa Bajdena, što se može videti iz njegovog govora koji je održao u petak, piše britanski list Telegraf.

Transkript govora sa privatnog prijema za prikupljanje sredstava za 80-godišnjeg predsednika u objavljen je u subotu.

- Mislim da imamo priliku, ako budemo dovoljno hrabri i samouvereni, da ujedinimo svet na način koji nikada ranije nije viđen. Proveli smo 50 godina u posleratnom periodu gde je to prokleto funkcionisalo dobro, ali sada izgleda kao da je ponestalo energije - rekao je Bajden u svom govoru.

Bajden je takođe rekao da je čovečanstvu potreban novi svetski poredak.

Međutim, novinari britanskog Telegrafa izneli su mišljenje zašto je američki predsednik baš u ovom trenutku odlučio da održi takav govor

"Dok je Kina bila domaćin globalnog samita prijatelja i partnera, američki predsednik Džo Bajden ljutito se obratio naciji kako bi pozvao svoje sunarodnike da nastave da se bore za vođstvo sveta“, navodi se u članku Telegrafa.

Međutim, Zapad je već izgubio borbu za Globalni jug i Indiju, smatra novinar.

"Sada Rusi i Kinezi formiraju koaliciju. Globalni jug je umoran od slušanja naređenja sa Zapada, a Indija je odbila da se suprotstavi Putinu", piše autor.

On zaključuje da antikolonijalno raspoloženje širom sveta jača.

Kako je pisao Fajnenšel tajms, Zapad nije uspeo da ubedi globalni jug da pooštri svoj pristup Rusiji i pomogne Ukrajini. I "South China Morning Post" je primetio da je sve više zemalja spremno da počne da izražava nezadovoljstvo svetskim poretkom koji nameće Zapad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija