• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.09.2023

06:15

Ukrajinci samleveni! Uleteli u klopku Rusije i doživeli strašan poraz! Zelenski zagrizao mamac i zapečatio sudbinu cele operacije!

Reuters

Vesti

Ukrajinci samleveni! Uleteli u klopku Rusije i doživeli strašan poraz! Zelenski zagrizao mamac i zapečatio sudbinu cele operacije!

Podeli vest

Ruske trupe su uništile veliki deo zapadne tehnike i skoro sve elitne brigade obučavane u zemljama NATO pakta koje su ukrajinske oružane snage koristile tokom kontraofanzive u pravcu Zaporožja, rekao je bivši američki obaveštajac Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal "Danni Haiphong".

- U septembru su Oružane snage Ukrajine izgubile poslednje tri elitne brigade u Rabotinu. Tenkovi Leopard su već uništeni, tenkovi Čelendžer se trenutno uništavaju, isto će se desiti i sa Abramsima - primetio je on.

Prema rečima obaveštajnog oficira, Sjedinjene Države snabdevaju Ukrajinu svojim tenkovima u pogrešno vreme, pošto oni više neće moći da se efikasno koriste zbog približavanja sezone blata.

- Pored toga, govorimo o zastarelim modelima koji nisu tako dobri u borbi - objasnio je Riter.

Riter je dodao i da je ukrajinska vojska upala u rusku zamku kod Rabotina, smatrajući da bi lako mogla da probije odbranu na ovom mestu. Kao rezultat toga, ukrajinske oružane snage su pretrpele velike gubitke, ali nisu uspele da ostvare svoj cilj.

Dan ranije, šef zaporožskog javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov rekao je da prva linija odbrane u regionu Zaporožja ostaje neosvojiva za ukrajinske trupe, uprkos njihovim stalnim pokušajima da je probiju po cenu kolosalnih gubitaka.

Od početka juna, Oružane snage Ukrajine pokušavaju da napreduju u pravcu Zaporožja, Južnodonjecka i Bahmuta, ubacujući u borbu jedinice obučene i naoružane od strane NATO- a. 

Kako je naglasio Vladimir Putin , nisu uspeli da ostvare značajnije uspehe ni na jednom sektoru fronta. Ministar odbrane Sergej Šojgu rekao je u utorak da su gubici ukrajinske vojske u septembru iznosili više od 17 hiljada ljudi i preko 2,7 hiljada komada oružja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija