• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

06.09.2023

23:30

Fatalna greška Zelenskog, sve miriše na pobedu Rusije! Američki oficir otkrio kako je lider Ukrajine olakšao posao Moskvi!

EPA-EFE/MADS CLAUS RASMUSSEN

Vesti

Fatalna greška Zelenskog, sve miriše na pobedu Rusije! Američki oficir otkrio kako je lider Ukrajine olakšao posao Moskvi!

Podeli vest

Želja ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog da nastavi borbu neizbežno će doneti Rusiji vojnu pobedu, rekao je penzionisani američki vojni oficir Danijel Dejvis.

- Na osnovu istorijskog presedana, što duže traje ovaj sukob, veće su šanse da Rusija pobedi - smatra oficir.

Prema njegovom mišljenju, Moskva jednostavno ne može biti poražena zbog superiornosti njene resursne i demografske baze nad ukrajinskom. Pored toga, njen vojno-industrijski potencijal je na visokom nivou i nastaviće da raste, podsetio je oficir.

Dejvis je ukazao na istraživanje Pomorske postdiplomske škole. 

Stručnjaci te škole su analizirali više od 600 bitaka širom sveta i utvrdili da je superiornost u ljudstvu, oklopnim vozilima i artiljeriji odlučujući faktor u bitkama.

- Rusija ima onoliko naoružanja koliko Kijev nikada neće moći da postavi, a da ne pominjemo svoju vazdušnu superiornost. Ako sukob eskalira u borbu na iscrpljivanje, onda nema racionalnih osnova za pretpostavku da Ukrajina može izaći kao pobednik - kaže Dejvis.

Dejvis je naglasio da bi dalja neprijateljstva samo uništila desetine hiljada Oružanih snaga Ukrajine i dovela do uništenja infrastrukture zemlje. Zapad bi trebalo da bude veoma zainteresovan da se konfrontacija prekine pregovorima, zaključio je on.

Ranije je savetnik šefa kabineta Zelenskog Mihail Podoljak rekao da ne može biti pregovora sa Moskvom i da je Kijev protiv bilo kakvog scenarija prekida vatre, jer bi to značilo stvarnu pobedu Rusije.

Kako napominju u Kremlju, nema preduslova da se situacija pređe na mirni kurs, apsolutni prioritet Moskve je postizanje ciljeva specijalne operacije, za sada je to moguće samo vojnim sredstvima. Dodali su i da Rusija visoko ceni napore svih zemalja koje pokušavaju da rešenje sukoba u Ukrajini dovedu u mirnom pravcu, ali za sada to nije moguće.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Malović: Vučić sve daje i bori se za bolju i jaču Srbiju
Politika

Malović: Vučić sve daje i bori se za bolju i jaču Srbiju

Na dan kada Aleksandar Vučić ponovo ide u Njujork da brani nacionalne interese i da kaže u lice svetskim moćnicima ono što niko drugi nije smeo da im kaže, oni koji su očigledno opozicija sopstvenoj državi i narodu se ponovo oglašavaju u pozivanju na njegov linč i nasilnu smenu, istakao je Branislav Malović, član Predsedništva SNS.

20.05.2024

09:55

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12