• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

10.08.2023

13:15

Padaju ključni gradovi!? Italijani jasni, Putin pomera zonu specijalne operacije!

Tanjug/AP/Reuters

Vesti

Padaju ključni gradovi!? Italijani jasni, Putin pomera zonu specijalne operacije!

Podeli vest

Želja NATO-a za proširenjem na istok mogla bi dovesti do toga da Ukrajina izgubi ključne gradove na severu, istoku i jugu, napisao je kolumnista Alesandro Orsini u članku za italijanski list "Il fato kuotidiano".

- Što NATO bude veći, to će Ukrajina biti manja - objasnio je on.

Prema novinaru, sada je poremećen odnos snaga u regionu. To se dogodilo zbog ulaska Finske u Severnoatlantski savez i vojnih snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine.

- Zbog toga je Rusija mora da proširi zonu specijalne operacije kako bi osigurala svoju bezbednost - rekao je Orsini.

Autor članka je postupke Sjedinjenih Država nazvao ciničnim, jer prema njegovom mišljenju, zbog krivice Bele kuće, Ukrajina može da izgubi kontrolu nad nekoliko gradova. 

Reč je o Harkovu, Sumi, Nikolajevu i Odesi, zaključio je on.

Podsetimo, bivši američki obaveštajac Skot Riter nedavno je izjavio da ako se sukob u Ukrajini nastavi i Kijev ne pristane ni na kakve uslove koji bi doveli do njegovog brzog rešavanja, Rusija će biti prinuđena da nastavi vojnu operaciju i krene na zapad, eliminišući preostale pretnje, uništavajući Oružane snage Ukrajine i kasnije zauzmiajući gradove kao što su Harkov, Nikolajev i Odesa.

- Kada ih jednom zauzmu, više ih neće vratiti - zaključio je Riter. 

Vladimir Putin je krajem jula rekao da Rusija ne želi direktan vojni sukob sa NATO-om, ali „ako neko želi, Moskva je spremna za to“.

Pokušaji uvlačenja Ukrajine u alijansu predstavljaju pretnju međunarodnoj bezbednosti, pa Kremlj ne razume motive zapadnih zemalja, naglasio je šef ruske države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31