• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/mediji

14.07.2023

20:15

Putin pristao! Vagner dobija novog vođu? Isplivao strašan snimak

EPA

Vesti

Putin pristao! Vagner dobija novog vođu? Isplivao strašan snimak

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 506. dan.

 

Putin je predložio novog šefa Vagner grupe

Ruski predsednik Vladimir Putin predložio je Vagnerovim borcima da plaćenik Andrej Trošev preuzme komandu nad grupom, barem se tako može zaključiti iz komentara Putina ruskom dnevniku Komersant.

Evropska unija je podržala slanje dodatnih sredstava Ukrajini

Ministri finansija Evropske unije jednoglasno su podržali slanje dodatnih sredstava Ukrajini. Španska ministarka finansija Nadia Kalvino rekla je na konferenciji za novinare da su ministri finansija EU na današnjem sastanku podržali nastavak finansijske podrške Ukrajini. Evropska komisija je predložila povećanje budžeta EU za 66 milijardi evra do 2027. godine. Deo za Ukrajinu iznosio bi 17 milijardi evra, uz još 33 milijarde evra kredita.

Estonija je izručila SAD čoveka optuženog za šverc američke tehnologije i municije u Rusiju

Čovek koga SAD sumnjiče za šverc američke tehnologije i municije u Rusiju izručen je iz Estonije, saopštili su danas federalni tužioci. Optuženi Vadim Konoščenok danas bi trebalo da se pojavi pred saveznim sudom u Bruklinu. Tužioci traže da se on zadrži u pritvoru do suđenja.

Erdogan: Putin je pristao da produži sporazum o žitu

Ruski predsednik Vladimir Putin pristao je da produži sporazum o crnomorskom žitu koji ističe sledeće nedelje, izjavio je danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Ruska Duma usvojila je zakon o zabrani promene pola

Zakon bi zabranio Rusima da menjaju pol na službenim ličnim dokumentima, što je legalno od 1997. godine.

Isplivao strašan snimak! Ukrajinski diverzanti pucali na auto sa civilima, pa ih izvukli napolje - jezivo je šta rade, ljudi u besu gledaju!

 

Vagner obučava beloruske vojnike

Belorusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da borci paravojne grupe "Vagner" obučavaju beloruske vojnike u kampu blizu grada Osipoviči.
U saopštenju objavljenom na Telegramu, navodi se da su borci paravojne grupe instruktori u nizu vojnih vežbi.
"Regruti savladavaju veštine prelaska na bojno polje i taktičkog gađanja, stiču znanja iz taktičke medicine", navelo je belorusko ministarstvo.

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

"Blizu smo Putina!" Šef ukrajinskog GUR zapanjio sve!

 

Ukrajinski diverzanti pucali na automobil sa civilima kod Ugljedara!

Ukrajinski diverzanti su kod Ugljedara pucali na automobil u kojem su se nalazili civili, zabeleženo je na snimku do koga je došao Sputnjik.
Na snimku je prikazana diverzantska izviđačka grupa na ukrajinskom oklopnom vozilu „kazak 2“ koja pokušava da zauzme položaje u „sivoj zoni“ u ugljedarskom pravcu. Oni su sklonili oklopno vozilo u šumu i raširili su se po teritoriji.
U jednom momentu pored njih je putem prošao automobil sa civilima. Militanti su istrčali na put i pucali u auto, nakon čega su tela vozača i suvozača odvukli u šumu. Pokušali su da sklone i automobil, ali ih je artiljerija Oružanih snaga Rusije primorala na povlačenje.

 

 

Pojavila se nova fotografija Prigožina?! Sedi na krevetu, gde je on ovo?! (FOTO)

 

Pentagon: Vagner više ne učestvuju značajnije u borbama u Ukrajini


Portparol Pentagona general Patrik Rajder izjavio je da "plaćenici Vagnera više ne učestvuju u vojnim operacijama u Ukrajini u značajnijem obimu", dve nedelje nakon što je ta vojna grupa napravila pobunu u Rusiji, preneo je Rojters.
"U ovom trenutku, ne vidimo da snage Vagnera učestvuju značajnije u borbenim operacijama u Ukrajini", dodao je Rajder.
Borci Vagnera su se borili u nekim od najžešćih i najopasnijih borbi tokom ruskog napada na Ukrajinu, ali nakon pobune 24. juna, Moskva je, podseća Rojters, dala opciju vojnicima Vagnera da napuste zemlju, da se priključe redovnoj vojsci ili da idu kućama.
Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je u sredu da se završava Vagnerova primopredaja oružja oružanim snagama Rusije.
(Kraj) pv/tnj/cv
 

"Vagner ne postoji!" Putin šokirao Rusiju i svet: Prigožin je došao kod mene sa 35 boraca! Momci su samo klimnuli glavom, a onda...

 

Oborena tri drona iznad Voronježa

 

Snage ruskog PVO oborile su u četvrtak uveče tri drona nekoliko kilometara od Voronježa, rekao je guverner Voronješke oblasti Aleksandar Gusev.

"Juče, nekoliko kilometara od Voronježa, sistemi protivvazdušne odbrane otkrili su i uništili tri bespilotne letelice. Nema žrtava, povređenih ili uništenja. Držimo situaciju kontrolom", napisao je Gusev na svom Telegram kanalu.

Gradska skupština Voronježa je u petak uveče saopštila da je situacija u gradu mirna.

 

 

 

 

 

Kijev žrtvuje pešadiju!

- Kijevskim vlastima je žao zapadne opreme, pa bacaju pešadiju u neuspešne napade na frontu, militanti ginu kao muve - rekao je Vladimir Saldo, vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, takav nehuman odnos čak i prema sopstvenim vojnicima postao je obeležje aktuelne ukrajinske vlasti.

- Sve kako bi se stvorio povoljan utisak kod zapadnih gospodara i stanovništvo i dalje držalo u mraku o pravom stanju stvari - naglasio je Saldo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!
Politika

Počinje „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" u Vašingtonu!

Transatlantska liderska mreža i Evropski centar Atlantskog saveta iz Vašingtona, u saradnji sa Institutom za politiku i ekonomiju Jugoistočne Evrope iz Beograda, organizuju konferenciju „Transatlantski ekonomski forum Jugoistočne Evrope" koja će biti održana danas i sutra, 20. i 21. maja, u američkom Kongresu u Vašingtonu.

20.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12