• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

27.06.2023

00:15

BRITANCIMA PREKIPELO, SMUČILA IM SE UKRAJINA?! Narod traži hitan referendum o odnosu prema Rusiji! "Imate šest meseci..."

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

BRITANCIMA PREKIPELO, SMUČILA IM SE UKRAJINA?! Narod traži hitan referendum o odnosu prema Rusiji! "Imate šest meseci..."

Podeli vest

Više od 11.000 Britanaca podržalo je peticiju kojom se poziva da se održi referendum o ukidanju sankcija protiv Rusije i prekidu podrške Ukrajini, navodi se na sajtu britanskog parlamenta.

Autori peticije navode da politika Londona prema Rusiji i Ukrajini nanosi ekonomsku štetu stanovnicima Velike Britanije.

Oni pozivaju britansku Vladu da organizuje nacionalni referendum o revidiranju spoljnopolitičkog kursa ili da odmah „odustane od ekonomski samoubilačkih sankcija protiv Rusije koje su izazvale rast cena energenata, kao i od isporuka oružja Ukrajini“.

- Ako ne promeni svoju politiku, Vlada treba da održi referendum u Velikoj Britaniji o tom pitanju u roku od najviše šest meseci - navodi se u tekstu peticije koja je objavljena na zvaničnom sajtu britanskog parlamenta.

U tekstu peticije navodi se da se britanska Vlada umešala u sukob u Ukrajini bez bilo kakvog mandata građana zemlje koji su, sa druge strane, primorani da „trpe ekonomske posledice“.

- Te posledice uključuju povećanje cena energenata, troškova za život, kamatnih stopa, inflaciju, nezaposlenost, veće poreze, štetu biznisu i rezove u javnim službama - navodi se u tekstu.

Autori peticije smatraju da vlasti Velike Britanije treba da zauzmu poziciju „neutralnog miritelja“ po pitanju sukoba u Ukrajini.

Prema podacima sa sajta britanske Vlade, peticiju je potpisalo više od 11.700 ljudi. Prema britanskom zakonu, Vlada zemlje treba da razmotri svaku peticiju koja skupi više od 10.000 potpisa. Ako peticiju potpiše više od 100.000 ljudi, onda će biti razmotrena u parlamentu zemlje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosta

pre 10 meseci

Jeste 11 000 je "jako" bitna brojka engleza da im " prekipi", Po engleskom zakonu minimum je 150 000 za razmatranje referendums. Tsko da je *englexima prekipelo" samo pusta zelja i naslov za senzaciju koja ne postoji.

Srba

pre 10 meseci

Ovo je još jedna igra britanskih vlasti da se izvuku iz sukoba koji su oni zapoceli pod izgovorom da narod to zahteva i da se povlače zbog naroda.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front! (VIDEO)

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija