• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

25.04.2023

15:05

"ZA 18 MESECI..." ŠOKANTNA NAJAVA GEJTSA! Mnogi su u strahu, ovo bi moglo da ode predaleko!

EPA

Vesti

"ZA 18 MESECI..." ŠOKANTNA NAJAVA GEJTSA! Mnogi su u strahu, ovo bi moglo da ode predaleko!

Podeli vest

Veštačka inteligencija će uskoro moći da pomaže deci da uče i popravljaju svoje ocene, ističe Bil Gejts, dodajući da bi četbotovi već u narednih 18 meseci mogli da uče decu da pišu.


- Veštačka inteligencija će biti dobar učitelj i moći će da se meri sa ljudima u toj oblasti - rekao je milijarder tokom govora na samitu u San Dijegu.

Četbotovi su napredovali ogromnom brzinom proteklih meseci, a mogu da se takmiče i sa ljudima u određenim oblastima. Brzi napredak izazvao je burne reakcije, od uzbuđenja zbog mogućnosti nove tehnologije do straha od negativnih posledica.

Osnivač „Majkrosofta“ impresioniran je novom tehnologijom.

- Danas su četbotovi izuzetno dobri u čitanju i pisanju, a ta sposobnost će im omogućiti da pomažu učenicima da nauče ili unaprede svoje veštine. Na početku ćemo biti iznenađeni koliko mogu da nam pomognu u čitanju kao pomoćnici, ali i da daju savete kako da se popravimo u pisanju - istakao je Gejts.

Međutim, kako kaže, i dalje je teško naučiti četbotove da procenjuju kvalitet i daju savete, jer profesori kada to rade moraju da gledaju brojne elemente, poput strukture, jasnoće i drugih osobina.

To zahteva visok kognitivni proces, koji je teško integrisati u kodu. Mnogi stručnjaci, ipak, smatraju da tehnologija četbotova još nije usavršena i da mogu da naprave velike greške ili da šire dezinformacije.

- Za 18 meseci, veštačka inteligencija će postati pomoćnik nastavnicima i profesorima - zaključio je Gejts.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija