• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/TASS

12.03.2022

13:42

RUSIJA UPOZORILA ZAPAD: Konvoji s oružjem za Ukrajinu biće LEGITIMNE METE RUSKE VOJSKE! Rjabkov do tančina objasnio stav Moskve!

Vesti

RUSIJA UPOZORILA ZAPAD: Konvoji s oružjem za Ukrajinu biće LEGITIMNE METE RUSKE VOJSKE! Rjabkov do tančina objasnio stav Moskve!

Podeli vest

Upumpavanje zapadnog oružja u Ukrajinu samo komplikuje situaciju, čini konvoje oružja legitimnom metom ruskih oružanih snaga. Ovo je u subotu izjavio zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Rjabkov u emisiji Prvog kanala

„Upozorili smo Sjedinjene Države da pumpanje Ukrajine oružjem iz niza zemalja koje su oni orkestrirali nije samo opasan potez, već akcija koja pretvara odgovarajuće konvoje u legitimne mete“, rekao je zamenik ministra.

S tim u vezi, Rjabkov je podsetio na posledice koje mogu nastati u pozadini „nepromišljenog transfera“ u Kijev takvih vrsta naoružanja kao što su prenosivi protivvazdušni raketni sistemi i protivtenkovski raketni sistemi.

Rjabkov je, međtuim istakao da Rusija je spremna da nastavi razgovore o kontroli naoružanja sa Sjedinjenim Američkim Državama ako je i Vašington spreman, kao i da su Moskva i Vašington u stalnom kontaktu, ali da Kremlj ne vidi znake da su SAD spremne da nastave dijalog o Ukrajini, prenosi TAS S.

Rjabkov je rekao da predlozi u bezbednosnim garancijama koje je Rusija poslala Sjedinjenim Državama i NATO pre ulaska ruskih snaga u Ukrajinu više ne važe jer se situacija potpuno promenila.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miroljub

pre 2 godine

Rusija treba da uništava konvoje ćim se upute prema granici Ukrajine.Ako Natopreduzme mere odmazde poslati raketu na belu kuću s napomenom da će sledeća biti otac svih bombi.

(VIDEO) SAD PRETE INDIJI ZBOG KUPOVINE "S-400 TRIJUMF"! Ako Nju Delhi ne odustane slede sankcije! Vašington čini sve da "napakosti" Moskvi!
Planeta

(VIDEO) SAD PRETE INDIJI ZBOG KUPOVINE "S-400 TRIJUMF"! Ako Nju Delhi ne odustane slede sankcije! Vašington čini sve da "napakosti" Moskvi!

Američki zvaničnici prete Indiji uvođenjem sankcija zbog kupovine ruskog protivvazduhoplovnog sistema "S-400 trijumf" i drugog ruskog naoružanja, uprkos tome što ta mnogoljudna zemlja poslednjih godina blisko podržava aktivnosti Vašingtona i njegovih saveznika na obuzdavanju vojno-političkog uticaja Kine u Pacifiku i Indijskom okeanu, i troši velike sume za nabavku američkog oružja

07.03.2022

17:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija